i7 7700 Turbo frekansa nasıl çıkarılır?

Bütçe
10000

lShooterl

Centipat
Daha fazla  
RAM
16gb 2400 mhz
Anakart
intel H110
Merhaba. Intel i7 7700 işlemcim var. Intel galiba eski işlemcilerine bir özellikle frekans artırmak için bir ayar getirmiş. Normalde Max frekansı 4.0 GHz'di bu işlemcinin internette tesadüf üzeri gördüm ve Intel'in sitesinden baktığımda gerçekten eskiden 4.0 GHz yazarken şu anda 4.2 GHz olarak gözüküyor Turbo frekansta. Turbo frekansı nasıl açar ve 4.2 GHz çıkarırım? Yardımcı olursanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• asdasdasd.png
    asdasdasd.png
    31,6 KB · Görüntüleme: 19
Bunu direk çıkaramazsınız ama cihazın normal hız performansında takılı bırakabilirsiniz oyuna vb. girdiğinde otomatik hızı artacaktır.

Oyuna girdiğimde 4.2 GHz çalışır diyorsun yani bakmak istedim ona ama MSI Afterburner burnerda göremedim hangi ayarla MHz değerini açabiliyoruz. CPU clock mu acaba hangisi.

CMD'yi yönetici açın powercfg /duplıcatescheme E9A42B02-D5DF-448D-AA00-03F14749Eb61 bunu yapıştırın sonra Denetim Masası güç seçenkleri ek seçeneklerden nihai performansı etkinleştirin hız göstergeniz normal frekansta takılı kalacaktır

Bunu direk çıkaramazsınız ama cihazın normal hız performansında takılı bırakabilirsiniz oyuna vb. girdiğinde otomatik hızı artacaktır.

Oyuna girdiğimde 4.2 GHz çalışır diyorsun yani bakmak istedim ona ama MSI Afterburner burnerda göremedim hangi ayarla MHz değerini açabiliyoruz. CPU clock mu acaba hangisi.

MSI Afterburner önermem hızları yükseltmeye çalıştığında cihazına zarar verebilir geçen ben yaptım ekran kartım çöktü ekran siyah yeşil çökmeye başladı sonra toparladı.

4.2GHz'ye çıkar mı garanti veremem bu özelliğin yeni gelip gelmediği hakkında bir bilgim yok BIOS'tan Turbo Boost'ta yeni bir seçenek var mı bakmanızı öneririm.

CMD'yi yönetici açın powercfg /duplıcatescheme E9A42B02-D5DF-448D-AA00-03F14749Eb61 bunu yapıştırın sonra Denetim Masası güç seçenkleri ek seçeneklerden nihai performansı etkinleştirin hız göstergeniz normal frekansta takılı kalacaktır

MSI Afterburner önermem hızları yükseltmeye çalıştığında cihazına zarar verebilir geçen ben yaptım ekran kartım çöktü ekran siyah yeşil çökmeye başladı sonra toparladı.

Yok hız yükseltmek için değil işlemci ısısını falan bakıyorsun ya oradan kaç GHz'le çalışıyor oradan bakmak için oyunda 4.2 GHz de çalışıyor mu diye.

Yok hız yükseltmek için değil işlemci ısısını falan bakıyorsun ya oradan kaç GHz'le çalışıyor oradan bakmak için oyunda 4.2 GHz de çalışıyor mu diye.

Tamam.
Dediğim gibi BIOS'ta ikinci bir seçenek varsa onu seçin çünkü Turbo Boost 2.0 destekliyor siz 1.0 kullanıyor olabilirsiniz.

Geri
Yukarı