İ7 7700 ve RX 480 Sistem Toplama

Ben yaza doğru çoğunluğu oyun amaçlı bir sistem toplayacağım. Aklımda kalan birkaç soru var cevaplarsanız sevinirim :)

1-)Anakart ve işlemci uyumlu mu ?
2-) İşlemci için soğutucuya ihtiyaç var mı ? sanırım beraber soğutucu geliyor, o yeterli olur mu ? Önerdiğiniz bir soğutucu modeli var mıdır ?
3-) İşlemci için sizce İ5 7600K + Soğutucu alsam daha mı iyi olur ? İ5 7600K öneriyorsanız Anakartla uyar mı ?
4-)Ucuz birşey biliyorum ama DVD yazıcı ne işe yarıyor merak ettim ? Gerekli mi ?
5-)550W güç kaynağı yeterli olurmu bu sistem için ?

Ohff ne kadar çok soru sordum :D :) Cevaplayacaklara şimdiden çok teşekkür ederim. :)

Dosya Ekleri

• 12121212.png
    12121212.png
    78,7 KB · Görüntüleme: 118
  • 131313.png
    131313.png
    75,9 KB · Görüntüleme: 98
Son düzenleyen: Moderatör:
Değiştirmez mi, eylül ayında dolar 2,9 du bak şimdi ne kadar. Hem mart ayında, karın sancımız olan Ryzen işlemcilerde gelecek. Çok iddaalı dedik, fena gelecek dedik, görmeye değer dedik. Açıkçası yeni bir mimari yeni özellikler felan derken baya merak ettim. Vaat ettiği şeylere bakarak ona bebeğim adını verdim umarım mutlu edecek. :) Belki performansı ile hepimizin gönlünü kazanacak. Sizinde Bütçenize göre daha iyi bir alternatif olacak. ;) Yani sizde benim gibi yaz aylarını bekliyorsanız biraz daha sabredeceksiniz sürekli değişim oluyor. ;)

1- Anakart ve işlemciniz uyumlu.
2- Kutu içeriğinde soğutucu mevcut. Almak isterseniz Corsair CW-9060025-WW H110 i almanızı öneririm. Paraya kıymışsınız. Su soğutma alın.
3- Benim şahsi önerim 7. nesil Kaby Lake işlemci yerine 6. nesil i7 almanız olur. Sonuç olarak 6. ve 7. nesil arasında üretim adına hiçbir fark yok. Anakartınız 6. nesil işlemcileri de desteklemekte. İsterseniz önceki nesilin anakart ve işlemcilerini alın. Paradan tasarruf edersiniz. Overclock yapmak isterseniz su soğutma kullanın derim. Geleceğe yatırım olduğunu düşünüyorum. Sonunda K olan işlemcilerin OC yapılabileceklerini diğerlerinin yapılamayacağını hatırlatırım.
4- DVD/CD yazmaya yarıyor. Bu zamanda kullanışsız görünebilir ancak cd ya da dvd ile dosya vermeniz almanız gerekebilir. Örn: okul projesi vb.
5- Sistemin için yeterli. OC yapma düşüncen ya da ikinci bir ekran kartı düşüncen varsa 600 ya da 750 lere yol alman gerekir diye düşünüyorum.

not: Kasa için Deep Cool Tesseract almanı öneririm. Bu kasaya göre çok daha ucuz ve HDD takma yerleri var. Bakmanı öneririm.

Yardımlarınız için teşekkür ederim.. :) Yazı bekleyip daha iyi bir karar vermem doğru olacaktır sanırım. Bilgilenmek için soruyorum; 7. Nesil işlemcileri hangi anakartlar destekliyor ?? :)

100 serisi ile başlayan Anakartlar 6. nesili desteklemekte. Bios güncellemesini yaparsan 7.nesilde destekler ama ilk olarak 6.nesil kullanarak bios update yapman gerekli.200 serisi yonga setine sahip anakartlar ise 7.nesili direk algılıyor.Güncellik açısından 7.nesil bir işlemci ve 200 serisi yonga seti olan bir anakart daha iyi olucaktır. Yeni gelen teknolojileride 7.nesil işlemci ve anakartlar destekliyor sadece.Örneğin : Intel Optane teknolojisi

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı