Çözüldü i7 7700HQ ve GTX 1050 oyunlarda FPS düşmesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

MehmetOn

Hectopat
Arkadaşlar merhaba, benim problemim başlıkta da belirttiğim gibi sistemimin rahatlıkla kaldırabildiği oyunlarda bile oyunun ilk 10 dakikasından sonra ani FPS düşmesi yaşamam.

Örnek vermek gerekirse Witcher 3 oynuyorum, 50-55 FPS (High quality) ile başlamışsam bir 15 dakika sonra bu değer 30'lara düşüyor. 30 yine oynanabilir bir seviye ama diğer bir örnek AC: Origins, burada da 40 FPS civarı başladığım oyun çok kısa bir süre içerisinde 20 civarına düşüyor ve oyun oynarken keyif alamıyorum. İki oyunda da hem min hem max gereksinimleri karşılıyorum. Kendi tahminim CPU/GPU ısınmasından kaynaklı olduğu yönünde çünkü oyundan çıktığımda ısı ölçen programda Max değerleri 98'e kadar çıkıyor.

Sizce bu sorunu nasıl düzeltebilirim? Soğutucu kullanıyorum ve fan temizliği de yaptım. Henüz zaten laptopu alalı 2 yıl oldu olmadı.
  • Acer Nitro 5
  • i7 7700HQ
  • GTX 1050
  • 12 RAM
Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
98 derece çok yüksek bir sıcaklık. Sıcaklık yüksek olduğu için cpu ve gpu frenkası azalıyordur. Termal macun değişimi yapmadıysanız yapın. Laptoplarda 2 senede bir değiştirmek gerekiyor.

98 derece çok yüksek bir sıcaklık. Sıcaklık yüksek olduğu için cpu ve gpu frenkası azalıyordur. Termal macun değişimi yapmadıysanız yapın. Laptoplarda 2 senede bir değiştirmek gerekiyor.

Termal macun değiştirme işine henüz girmedim. Biraz araştırma yaptıktan sonra birbiri ile çelişen fikirler gördüm. Bazıları hiç bir değişiklik olmadığından, bazıları 2-3 derece fark ettiğinden, bazıları ise 10 derece fark ettiğinden bahsetmiş. Sizce 10 derece gibi yüksek farklar yaratabilir mi bu yöntem? Önerdiğiniz bir ürün var mı?

Fiyat performans ürünü istiyorsanız mastergel pro, paraya kıyarım yeter ki sıcaklık düşsün diyorsanız mastergel maker öneririm.

Ben de benzer özellikere sahip bir gaming laptop kullanıyorum, 1,5 yıl gibi bir süre sonunda değiştirdiğimde 10 dereceden biraz daha fazla indi sıcaklık.

Gaming laptoplarda daha fazla heatsink bulunduğundan dolayı işlemciyle heatsink arasındaki iletimi güçlendirmek sıcaklıkta daha büyük bir düşüşe sebep oluyor. Normal laptoplarda genellikle 5-6 derece gibi oynamalar oluyor.

Fiyat performans ürünü istiyorsanız mastergel pro, paraya kıyarım yeter ki sıcaklık düşsün diyorsanız mastergel maker öneririm.

Ben de benzer özellikere sahip bir gaming laptop kullanıyorum, 1,5 yıl gibi bir süre sonunda değiştirdiğimde 10 dereceden biraz daha fazla indi sıcaklık.

Gaming laptoplarda daha fazla heatsink bulunduğundan dolayı işlemciyle heatsink arasındaki iletimi güçlendirmek sıcaklıkta daha büyük bir düşüşe sebep oluyor. Normal laptoplarda genellikle 5-6 derece gibi oynamalar oluyor.

Çok teşekkür ederim, söylediğiniz ürünlere bakıp birini alacağım. Bir iki video baktım sanırım kendim de değiştirebilirim bunu.

Arkadaşlar merhaba, benim problemim başlıkta da belirttiğim gibi sistemimin rahatlıkla kaldırabildiği oyunlarda bile oyunun ilk 10 dakikasından sonra ani FPS düşmesi yaşamam.

Örnek vermek gerekirse Witcher 3 oynuyorum, 50-55 FPS (High quality) ile başlamışsam bir 15 dakika sonra bu değer 30'lara düşüyor. 30 yine oynanabilir bir seviye ama diğer bir örnek AC: Origins, burada da 40 FPS civarı başladığım oyun çok kısa bir süre içerisinde 20 civarına düşüyor ve oyun oynarken keyif alamıyorum. İki oyunda da hem min hem max gereksinimleri karşılıyorum. Kendi tahminim CPU/GPU ısınmasından kaynaklı olduğu yönünde çünkü oyundan çıktığımda ısı ölçen programda Max değerleri 98'e kadar çıkıyor.

Sizce bu sorunu nasıl düzeltebilirim? Soğutucu kullanıyorum ve fan temizliği de yaptım. Henüz zaten laptopu alalı 2 yıl oldu olmadı.
  • Acer Nitro 5
  • i7 7700HQ
  • GTX 1050
  • 12 RAM
Şimdiden teşekkür ederim.
Bu sorun büyük ihtimal işlemcinin ısınıp frekans hızını düşürmesinden kaynaklanıyor .
Çözüm ise fan temizliği , termal macun değişimi , laptop altı fanlardan geçiyor (en etkisizi) .

ThrottleStop programından undervolt ta yapabilirsiniz ben yaptım memlun kaldım işlemciler aynı bu arada .

Bu sorun büyük ihtimal işlemcinin ısınıp frekans hızını düşürmesinden kaynaklanıyor .
Çözüm ise fan temizliği , termal macun değişimi , laptop altı fanlardan geçiyor (en etkisizi) .

ThrottleStop programından undervolt ta yapabilirsiniz ben yaptım memlun kaldım işlemciler aynı bu arada .

Selamlar öncelikle yanıtınız için teşekkürler. Son mesajdan sonra hem fan temizliğimi hem de üstteki arkadaşın önerdiği üzere mastergel marka bir termal paste ile değişikliği de yaptım ama bir değişiklik hissetmedim. Güç yönetiminden işlemci maksimum değerlerini %80'e de indirdim ama yine orta kalite bir oyuna bile girsem 99 dereceye kadar yükselebiliyor işlemci ısısı, ekran kartı da 94'leri görüyor.

Gördüğünüz üzere burada iki ayrı programdan pc değerlerini paylaşıyorum. Laptop'ı yeni açtım ve bu iki program hariç hiç bir şey çalışmadığı halde 60 dereceyi görüyor CPU ısısı.
Ek Açıklama 2020-05-22 144259.jpg

Sanırım biraz fazla kullandım macunu, tekrar temizledim ve fan ızgaraları arasında kalan bir miktar tozu da daha iyi temizledikten sonra ısıda ciddi düşüşler yaşandı. Oyunlarda 99'lara çıkan sistem şuanda 77-84 arasında gidiyor.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı