i7 7700HQ yükte 90 derece civarında

Hocam laptopta öyle bir işlem yapmasın bence karışık BIOS'ları laptopların.

Bios ile yapmayacak, program ile yapacak. BİOS ile yapmaya gerek yok.
İntel in kendi programı var bunun için ben yaptım ama en fazla 2-3 derece oynuyor.

Tekrar servise verebilirsiniz belki fanlarda bir sıkıntı olmuştur.
Alternatif çözüm olarak turbo boostu kapatmanızı öneririm. Düşük frekansta işlemci çok daha az ısınacaktır.

En az 10 derece oynar. İyi ayarlarsan ve hatta biraz performanstan da feragat ederim dersen 20 derece bile indirebilirsin.

İntel in kendi programı var bunun için ben yaptım ama en fazla 2-3 derece oynuyor.

Tekrar servise verebilirsiniz belki fanlarda bir sıkıntı olmuştur.
Alternatif çözüm olarak turbo boostu kapatmanızı öneririm. Düşük frekansta işlemci çok daha az ısınacaktır.
anladım deniyeceğim teşekkürler
Bios ile yapmayacak, program ile yapacak. BİOS ile yapmaya gerek yok.

En az 10 derece oynar. İyi ayarlarsan ve hatta biraz performanstan da feragat ederim dersen 20 derece bile indirebilirsin.
Onada bir bakıcam teşekkürler

anladım deniyeceğim teşekkürler

Onada bir bakıcam teşekkürler

Youtube üzerinden bir sürü videoya bakabilirsin. Gerçekten çok kolay bir işlem. Üstelik hiçbir zararı yok. Fazla mı düşürdün, sistem restart atar sonra programdan tekrar ayarlarsın. BİOS üzerinden yapmayacağın için bir şeyler ters gittiğinde mavi ekran alırsın. Sistem yeniden başlayınca eski haline dönüyor hemen.

Youtube üzerinden bir sürü videoya bakabilirsin. Gerçekten çok kolay bir işlem. Üstelik hiçbir zararı yok. Fazla mı düşürdün, sistem restart atar sonra programdan tekrar ayarlarsın. BİOS üzerinden yapmayacağın için bir şeyler ters gittiğinde mavi ekran alırsın. Sistem yeniden başlayınca eski haline dönüyor hemen.
Hocam ben buna katılmıyorum. Kolay değil riskli bir işlem. Bir tanıdığım bu forumdaki undervolt rehberini yapmasına rağmen sıkıntı çıktı ve bilgisayarda donmalar oluştu. Ayarları doğru yapmazsanız sıkıntılı. En güvenlisi notebook soğutucu almaktır.

İşlemcimin temel hızı 2.80 GHz baktığımda 3.50 küsürlerde çalışıyordu turboyu kapattım 2.80 e sabitlendi ve artık ısınma olmuyor. Bu işlem fps düşürür değil mi?

Evet düşürebilir. Denemeniz lazım.
Denedim ve böyle bırakıcam çünkü 2.80 de çalışınca ısınmıyor en azından 90-100 dereceleri görmüyor fps drop yemiyorum oyunumu oynayabiliyorum. Şunu merak ediyorum 2.80 temel hız da şuan işlemcim. eskiden 3.50 de çalışıyordu ve ısındırıyordu bunu 3.00 e ayarlama imkanım var mı?

Denedim ve böyle bırakıcam çünkü 2.80 de çalışınca ısınmıyor en azından 90-100 dereceleri görmüyor fps drop yemiyorum oyunumu oynayabiliyorum. Şunu merak ediyorum 2.80 temel hız da şuan işlemcim. eskiden 3.50 de çalışıyordu ve ısındırıyordu bunu 3.00 e ayarlama imkanım var mı?
Yanlış bilmiyorsam eğer undervolt ile ayarlayabiliyorsunuz sanırım ama dikkat edin bu işlemi yaparken.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı