Çözüldü i7 7700K Boşta 100 derece

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mykduman

Hectopat
Katılım
22 Mart 2018
Mesajlar
19
Çözümler
1
Merhabalar. Bilgisayarım açıldıktan cok değil 2 3 dakika sonra 100 derece oluyor. Ölçüm programlarını denedim macun değiştirmeyi denedim ama yok düşmüyor. Fan olarak sıvı soğutma kullanıyorum XIGMATEK SCYLLA 240 tam olarak. Bunun nedeni ne olabilir, ne yapmalıyım?
 
Son düzenleme:
100 derece nasıl oluyor hocam. Siz o bilgisayarda bir oyuna girseniz rahmetli olur. Hocam bilgisayarınızda mining virüsü olabilir.Kaspersky ile tam tarama yapın.
Oluyor zaten bir oyuna girmeye çalıştığım zaman o sistemimin %10 olmayan leptopum daha iyi performans sağlıyor.Denedim bir sonuç alamadım kaspersky taramasından.
Hocam sonradan gördüm sıvı soğutma kullandığınızı, CPU kullanımına bakın.
Kullanım nerdeyse yokken 100 dereceye cıkıyor. Dediğim gibi açtığım anda çıkıyor bu derecelere.
 
Son çare format? Bunu denediniz mi? Virüs taramasıda yapmışsınız bir şey çıkmamış teknik acıdan tekrardan taktım diyorsunuz. Sıvı soğutmadan şüpheleniyor musunuz? Aldığınızdan beri böyle mi?
 
Soğutucu tam olarak işlemciye temas etmiyor olabilir. Elinizde başka bir soğutucu varsa o şekilde deneyip test edin. Eğer düzelmezse sorun işlemcide veya bilgisayarda virüs vardır.
 
Son çare format? Bunu denediniz mi? Virüs taramasıda yapmışsınız bir şey çıkmamış teknik acıdan tekrar taktım diyorsunuz. Sıvı soğutmadan şüpheleniyor musunuz? Aldığınızdan beri böyle mi?

Emin değilim. Alalı bir 4 sene oluyor ama belli bir şekilde son zamanlarda oyunlarımda takılmalar yaşıyorum. En basitinden Valorant gibi çok da sistem istemeyen bir oyunda 144 FPS. Sabit FPS alamıyorum.

Hocam bu sıvı soğutmaların özel bir sıvısı var diye biliyorum, sıvı olarak ne kullanıyorsunuz?

Hiç değiştirmedim. Maalesef bilemiyorum.

Soğutucu tam olarak işlemciye temas etmiyor olabilir. Elinizde başka bir soğutucu varsa o şekilde deneyip test edin. Eğer düzelmezse sorun işlemcide veya bilgisayarda virüs vardır.

Başka soğutucum yok ve yazılım mühendisi olduğumdan henüz format atamadım. Silinmemesi gereken bazı dosyalarım var. Formatı son çare olarak düşünüyorum.

Sensör bozuk vya temas etmiyor.

İstersen UV dene veya delid yap.

UV veya delidin ne olduğu konusunda pek bir bilgim yok. Bana açıklayabilir misin?

Bende i7 4790 vardi sensoru yanmış galiba termal macun surduğüm halde 100 dereceydi.
Anakartın işlemci ısı sensöründede sıkıntı olabilir.

Sensör olduğunu düşündüm ama son zamanlarda gerçek anlamda performans düşüşü sağlıyorum. i7 7700K işlemci ve 1070 ekran kartıyla Valorant'ta 45 ila 144 arasında dalganan bir performansım var şu anda.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam sisteme O.C yaptınız mı?
Hayır yapmadım zaten en basitinden XPMyi bile açmayı denediğimde mavi ekran hatasıyla karşı karşıya kalıyorum.
Hocam işlemciyi yoran bir program açın, zaten çok sıcak olduğunda otomatikmen kendini kapatacaktır. BIOS da kaç derece gözüküyor?
Henüz hiç kendi kendini kapatmayla karşılaşmadım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı