i7 7700K CPU sıcaklık sorunu

Çağrı Keriş

Decapat
İntel i7 7700K işlemcim var ve soğutucu olarak da Xigmatek Scylla 120'yi kullanıyorum. Ancak şu zamanlarda boştayken 40-45 derece arasında bir sıcaklık alıyordum. MSİ Command Center ve Core Temp programları ile sıcaklığım aynı seviyede idi. Ondan sonra BIOS güncelledim ve şuan MSİ Command Center ısıyı neredeyse 10 derece daha az gösteriyor. Resimlere bakınca daha iyi anlayacaksınız. Oyun oynarken 80-85 arası gidip geliyor. Stress'e soktum 90-95 arası gitti geldi korkup kapadım. Sizce sıvı soğutucum mu bozuk yoksa işlemciden kaynaklanan bir sorun mu? i7 7700K çok ısınır demişler ama bu denli değildir diye tahmin ediyorum. Şimdiden çok teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıvı soğutucunuz bozuk olsa idi bilgisayar kendini kapatır veya reset atardı, zira sıcaklık kritik eşiğe kadar gelir hatta bunu rahatlıkla geçerdi. Yaşadığınız şehrin sıcaklıkları yüksek ise durum normal, korkulacak bir durum yok. Bu sorundan kurtulmanın en etkili çözümü "delid" yapmak olacaktır.

Hm peki bu bios uptade yaptıktan sonra CPU sıcaklığı biosta ve diğer programlar arasında farklılık gösteriyor o neden dolayı kaynaklı ? Hatta bios programında bile bir yerde farklı , bir yerde farklı gösteriyor. buna da anlam veremedim ?
Birde şu dikkatimi çekti, termal macunu yeniledim , eskisini sıvı soğutucunun o metal kısmından silerken vida kısımları var. oralarda bazı göçükler meydana gelmiş. sanki erimiş gibi böyle tamda anlatamıyorum keşke resim çekseydim. yani o metal kısımın vida yerlerinde erimeye bağlı göçükler olmuş rengide siyaha yakın. bilmiyorum anlatabildim mi. soğutucudan şüphe duyuyorum ama bilemedim normal mi bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…