i7 7700K ve GTX 1080 Sistem açılış yavaşlığı

I223TTIN

Megapat
Yer
Gaziantep - Hatay
Daha fazla  
Meslek
Zihin Engelliler Öğretmeni
Sistemim açılırken görev yöneticisinden kontrol ettiğimde 20-25 sn gibi bir süre bekliyorum.
Nmve SSD olmasına rağmen.
Ayrıca sistem açıldıktan sonra ASUS Aura Corsair iCUE vs yardımcı programların açılmasını bır 10-15 sn daha bekliyorum.
Sistemime temiz kurulum yaptım, güncel her şey. Bunu nasıl hızlandırabilirim?
SSD PCI-e modun da X4 olarak çalışıyor ve Samsung testinde 3500 MB okuma hızını alabilirken bu yavaşlık neden oluyor?

Son düzenleyen: Moderatör:

Msconfigde bir ayar vardı işlemcinin tüm çekirdeklerini kullanmasıyla ilgili ordan hepsini seç RAM'i ellemr aksi takdirde kullanılabilir RAM miktarı sorunuyla karşılaşabilirsin.

Öncelikle Görev yöneticisi/Başlangıç kısmında bulunan bütün programları devre dışı bırak.

Başlangıç vs. hiç birinin alakası yok.
Benim sistemim I9 9900KS üzerine kurulu. Benim bilgisayarımda tüm fast boost vs her şey kapalı. CSM açık. Hiç bir hızlandırma yok, öyle ki Z390-E anakart'da bulunan ram kontrol bile her zaman on'da. Benim sistem 3 saniyede açılıyor ve başlangıçta böyle bir yavaşlık söz konusu değil. Yok yere bilgisayarını kurcalama bence, eğer garantisi var ise aldığın yer ile iletişime geç bir an önce.

Not: Benimde SSD Nvme SSD ve bunlar doldukça sistem yavaşlayabilir bu olağandır ama eğer bu bahsedilen doğruysa yüksek ihtimal donanımsal bir sorun ile karşı karşıyasın.

Ramleriniz kaç gb çünkü açıldıktan sonra ki yavaşlığın sebebi olabilir. Biz de yeni bir laptop almıştık m.2 ssd 4gb ram vardı o da sizin bahsettiğiniz gibi açılmasının üzerimden zaman geçince kendisini toparlıyordu yani kısacası sorun ssd den de kaynaklı olabileceği gibi ramlerden de kaynaklı olabilir. Bir bakın isterseniz.

ram Corsair Vengeance RGB PRO 4*8GB 3200MHz ve xmp aktif

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…