i7-8550U Mavi Ekran Hatası

İşletim sistemi
Windows 10

pier0ws

Hectopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Samsung 970 EVO Plus 500 GB ve Toshiba 1000 GB HDD
Herkese merhaba. Bilgisayarıma 500 GB SSD ve 8 GM RAM ilavesi yaptım. Ardından işletim sistemini SSD üzerine kurdum. Eski 1000 GB HDD'yi depolama diski yaptım ve bir Steam üzerinden DotA 2 yükledim. Yükleme sonrası oyun açılırken mavi ekran hatası aldım. HDD arızalı olabilir diye HD Tune, HD Sentinel gibi birkaç programla kontrol ettim sağlık ve performans %100 gözüküyor. SFC /scannow komutunu çalıştırdım. Bu komut hatalar buldu. Daha sonra oyunu tekrar açtım bir sorun olmadı, ancak sıfır işletim sisteminde bu hatayı almak sinir bozucu oldu biraz. Minidump dosyasını paylaşıyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• Microsoft Windows 10 Home Single Language
  • Intel(R) Core(TM) i7-8550U CPU @ 1.80GHz, 1992 MHz, 4 Çekirdek, 8 Mantıksal İşlemci

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM bellek ve disk testi yapın.
memory_corruption_stride uyarısı var.

HD Tune testini zaten yapmışsınız.
O zaman RAM bellek testi yapacaksınız, elimizdeki en güçlü ihtimal bu.

birazdan başlatıyorum, sonucu paylaşacağım. teşekkür ederim.
memtest'i başlatamadım bir türlü sanırım UEFI desteği yok benim anakartın. o arada office365'i yüklerken yine bir mavi ekran verdi. Bir yandan memtesti başlatmaya çalışıyorum hocam bunu da inceleyebilir misin rica etsem?

QUOTA_UNDERFLOW

Son düzenleme:
Memtest86'yı boot etmeye çalıştığımda açılmadı, sistem windowsu yüklemeye devam etti. Biraz kurcalayınca anakartımın UEFI desteklemediğini öğrenmiş oldum. Bu nedenle memtest'in rehberde belirtilen eski sürümünü denedim. Ancak bu sefer de Boot'ta USB görünmedi. BIOS'un içinden USB yi başa aldım, yine de boot etmedi. Hangi ayarı denediysem nafile. Bu arada bir mavi ekran daha geldi.

Ne yapsam bilemedim :(

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı