i7 870 GT 740 VIDEO_TDR_FAILURE "nvlddmkm.sys" hatası

İşletim sistemi
Windows 10

MoonLight1337

Centipat
Daha fazla  
RAM
16 GB
SSD veya HDD modeli
256 GB
Ekran kartı
GT 740
Anakart
H55
İşlemci
i7 870
Merhaba, kısaca anlatmak gerekirse Google'da gezerken falan bir şey olmuyor ama herhangi bir oyuna girdiğimde 5-10 dk sonrasında VIDEO_TDR_FAILURE "nvlddmkm.sys" hatası alıyorum. Bilgisayari FurMark testine soktum direkt kapandı bilgisayar yardımcı olursanız sevinirim.

Minidump dosyam: https://www.mediafire.com/file/pszjvh26czb817z/092623-16531-01.dmp/file

Rich (BB code):
4: kd> lmvm nvlddmkm
Browse full module list
start             end                 module name
fffff805`82af0000 fffff805`84f95000   nvlddmkm T (no symbols)           
    Loaded symbol image file: nvlddmkm.sys
Image path: nvlddmkm.sys
Image name: nvlddmkm.sys
Browse all global symbols  functions  data
    Timestamp:        Thu May 11 15:25:33 2023 (645CDEBD)
    CheckSum:         024007BA
ImageSize:        024A5000
Translations:     0000.04b0 0000.04e4 0409.04b0 0409.04e4
Information from resource tables:

Öncelikle kart sürücünü güncelle.

Microsoftun bu hata kodu hakkında verdiği bilgilerde şunlar var
Rich (BB code):
You may need to install the latest updates for your display driver, so it properly supports the TDR process.
Hardware issues that affect the ability of the video card to operate properly, including:Over-clocked components, such as the motherboard
Incorrect component compatibility and settings (especially memory configuration and timings)
Insufficient system cooling
Insufficient system power
Defective parts (memory modules, motherboards, etc.)

Visual effects, or too many programs running in the background may be slowing your PC down, so the video card can't respond as necessary.

İhtimallere göre

-Kart yük altında çok fazla ısındığı için sistem kendini kapatıyor olabilir.
-Sistemdeki güç kaynağı sorunluysa ya da yetersiz geliyorsa bu kapanma oluyor olabilir.
-Ekran kartında donanımsal bir hata olmasından dolayı kapanıyor olabilir.
FurMark testine soktum direkt kapandı bilgisayar

Olay raporunu da atar mısın ek olarak?

Önemli uyarı başlığı altında sıkça kernel 41 hatası aldığın görünüyor. Kontrol etme şansın varsa sistemi farklı bir PSU ile dene.

Şu testi de yap bakalım

Cihazın sıcaklıklarını da kontrol et. Eğer bakımları yapılmamışsa bakımlarını da yap. Fazla sıcaklıktan dolayı da olabilir bu kapanma durumu.

@181951 Testi yaptım kapandı direkt, ayrıca monitör olarak 19 inç monitör kullanıyorum 1024x768 harici cözünürlük kullandığımda ekranım cok pikselleşiyor yazılar okunmaz hale geliyor, DDU ile bi kaç kere driver silip kurdum saatlerce oyun oynatıyor ama bilgisiyari yeniden başlatıp oyuna girdikten sonra mavi ekran veriyor ya da kendini kitliyor

@181951 Testi yaptım kapandı direkt, ayrıca monitör olarak 19 inç monitör kullanıyorum 1024x768 harici cözünürlük kullandığımda ekranım cok pikselleşiyor yazılar okunmaz hale geliyor, DDU ile bi kaç kere driver silip kurdum saatlerce oyun oynatıyor ama bilgisiyari yeniden başlatıp oyuna girdikten sonra mavi ekran veriyor ya da kendini kitliyor
Cihazın bakımları nasıl? Mesela kasanın kapağını açıp bir oyuna girdiğinde de bu şekil oluyor mu? Sorun sıcaklık değilse PSU gibi görünüyor muhtemelen.

@181951 İkisinide yapamam dostum ya işlerim var bilgisiyarim yok hiç bi cözüm bulamayız mı çok fazla gerekiyor iş için falan bilgisiyar internet kafeler oturduğum yere çok uzak her gün gitmek istemiyorum

@181951 İkisinide yapamam dostum ya işlerim var bilgisiyarim yok hiç bi cözüm bulamayız mı çok fazla gerekiyor iş için falan bilgisiyar internet kafeler oturduğum yere çok uzak her gün gitmek istemiyorum
Yeni bir PSU alıp sorunu çözebilirsin.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı