i7 870 Sistem Oyundayken Kilitlenmesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

AdLine

Kilopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Foruma yeni başladım. Eğer bilmeden bir kuralı aşıyorsam özür dilerim.

Normal bir günde bilgisayarımı açtım. En sevdiğim olan oyun CS:GO oynamaya başladım ve 10 dakika sonra bilgisayarımın ekranı kitlendi. Klavyeden hiçbir komut yanıt vermiyordu. Tek çarem bilgisayarın açma kapama tuşuna 5 saniye basılı tutmaktı. Gelen siyah ekrandan sonra bilgisayarımı yeniden açtım ve yine bir donma sorunu vardı.Bilgisayar açılırken Windows'un dönen yuvarlak noktalar takılı kalmıştı.

Yine resetledim ve hiç bir faydası olmadı. 3. denememden sonra otomatik onarım geldi ve gelişmiş seçeneklere tıkladım. Bilgisayarımı sıfırladım, bir faydası olmadı. Sistem geri yükleme yaptım yine faydası olmadı. Tüm driverlerimi güncelledim, yine olmadı. Benim problemim burada çözülecek gibi görünüyor. Tüm yanıtlarınızı aktif olarak bekliyorum. Tüm driverler güncel. Sabit Diskimi belirli programlar ile test ettim.Test sonuçları olumlu çıktı. Windows update yaptıktan sonra olacığını düşünmüştüm. Tüm güncelleştirmeleri kaldırdım . Sonuç yine aynı...

Sistem özellikleri :
  • Anakart: Gigabyte GA-H55M-D2H (2 PCI, 2 PCI-E x16, 2 DDR3 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)
  • İşletim Sistemi: Windows 10 Pro
  • Ekran Kartı: GeForce GTX 1060 3 GB
  • RAM: 16 GB
  • İşlemci: QuadCore Intel Core i7-870, 3200 MHz (24 x 133)
  • Sabit Disk: 1 TB
  • Kasa ve Güç Kaynağı: Zalman Z11 Neo | Corsair 650 Wolt

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle merhaba. Sorunun bana göre en büyük nedeni Windows 10 en son sürümü kullanıyorsan ondan kaynaklı. PC açıkken CTRL + WIN + SHIFT + B ile sorunu çözmeye çalış. Eğer bu sorunu düzeltmez ise sorun işlemciden kaynaklıdır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sisteminize bulaşan bir virüs de sebep olabilir ömrümü tamamlak üzere olan bir HDD'de bunlara sebebiyet olabilir. HDTune indirip HDD'nizi test edin. Benchmark testi ve healty kısmıns bakın özellikle. Size tavsiyem temiz bir format atın driver bulucu falan da kullanmayın. Bundan sonra da bir deneyin. Sistem geri yükleme malesef viruslerden kurtulmanıza çare olmuyor her zaman.

Ne alakası var biraz açar mısın
İşlemcinizle hiç bir alakası yok. Bende birinci nesil işlemci ile kullanıyorum. Hiç bir sorun yaşamadım. İki gündür pek anlamış değilim herkez böyle yeni nesil olmayan sistemlere suçu atıyor yeni nesil sistem öneriyor anlam veremiyorum.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…