Merhaba. i7 8700 Z370 sistemim var. Emektar GTX 1080'i satıp RTX 3070 Ti almak istiyorum. 16.000 TL civarında ucuza bulunabiliyor. Ama 1440p(165Hz) çözünürlükte darboğaz yapar diye korkuyorum. Anakart ve işlemci değiştirmek için şu anlık bütçem yok ve açıkçası üşeniyorum. Bir sıkıntı çıkar mı?
Yardımlarınızı bekliyorum.
40 serisi içinde komple anakart + cpu değiştirmem gerek.Malum Türkiye şartlarında zor bunlar.Anakartımı ve işlemcim içinde alıcı bulmam gerek.PS5 alıp rahatıma mı baksam demiyorum değil açıkcası Pc işi sıkıntı sanki bu ekonomiyle.
Bu tür sitelerden alınan bilgiler kesin doğru olmuyor. Ayrıca Technopat, verilen bilgiyi içeren siteyi yasaklılar listesinde koyduğunu hatırlıyorum. Bu yüzden ban yeme ihtimali olabilir.
En doğrusu youtube'dan oyun videolarını izleyin. En doğru sonucu o verir.
40 serisi içinde komple anakart + CPU değiştirmem gerek. Malum Türkiye şartlarında zor bunlar. Anakartımı ve işlemcim içinde alıcı bulmam gerek. PS5 alıp rahatıma mı baksam demiyorum değil açıkçası PC işi sıkıntı sanki bu ekonomiyle.
Merhaba. i7 8700 Z370 sistemim var. Emektar GTX 1080'i satıp RTX 3070 Ti almak istiyorum. 16.000 TL civarında ucuza bulunabiliyor. Ama 1440p(165Hz) çözünürlükte darboğaz yapar diye korkuyorum. Anakart ve işlemci değiştirmek için şu anlık bütçem yok ve açıkçası üşeniyorum. Bir sıkıntı çıkar mı?
Yardımlarınızı bekliyorum.
i7 8700 ile RTX 3060 kullanıyorum ve 2K da darboğaz yapmıyor fakat Fortnite gibi işlemci sömüren bir oyunda 2K Epic ayarlarda ekran karti kullanımının %60'lara düştüğünü gördüm ve ara sıra drop oluyor 3070 Ti ile 2K'da bile darboğaz yapar. Z370 anakartla i9 9900K işine girebilirsiniz fakat bu da extra masraf olacaktır.