i7 8700 vs i7 9700K

Kerem Ayaz

Megapat
Daha fazla  
İ7 9700K'nın performansı çok hoş ancak ben overclock ile uğraşmayacağım, aralarında 500 TL fiyat farkı var anakart da Z serisi olacağı için fark 800 TL'ye çıkıyor, zorlayıp i7 9700K alabilirim ama hyperthreading özelliği olmadığı için i7 8700'e göre CPU kullanımı hep daha yüksek, ben 3 4 sene sonra ekran kartı güncellediğimde sorunsuz kullanmak istiyorum sizce ne yapmalıyım? i7 9700K sandığımın aksine geleceğe dönük mü?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İ7 9700K'nın performansı çok hoş ancak ben overclock ile uğraşmayacağım, aralarında 500 TL fiyat farkı var anakart da Z serisi olacağı için fark 800 TL'ye çıkıyor, zorlayıp i7 9700K alabilirim ama hyperthreading özelliği olmadığı için i7 8700'e göre CPU kullanımı hep daha yüksek, ben 3 4 sene sonra ekran kartı güncellediğimde sorunsuz kullanmak istiyorum sizce ne yapmalıyım? i7 9700K sandığımın aksine geleceğe dönük mü?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
İ7 9700K tabii ki geleceğe yönelik. Şimdilik overclock yapmasanız bile ilerde yapma şansınız var. Gerisi bütçe meselesi. Ayrıca 9700K fazladan 2 fiziksel çekirdeğe sahip.

Her ne kadar i7 9700K i7 8700K'dan daha fazla fiziksel çekirdeğe sahip olsa da HT teknolojisi yok. Bu yüzden bu durumu üstünlük olarak görmüyorum. 9700K daha yüksek hızlara çıkabildiği için overclock konusunda üstünlüğü var. Ama siz overclock düşünmediğiniz için i7 8700 almanız daha mantıklı.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı