i7 8700k 4.7GHz overclock ayarları

Soğutucunuz şahane. Bana kalırsa direk 5 ile başlayın. İşlemci çarpanını 50 yapın ve voltajı 1.35V olarak ayarlayın. Ardından Prime95 ile test edin. Hata vermezse voltajı düşürürsünüz. Hata verirse tam tersi. Tabi daha da yükseltmek isterseniz şansınızı deneyebilirsiniz. Her 8700K 5 üzerinde stabil kalamıyor maalesef. 5'ten sonra delid şart olabilir.
Teşekkürler hocam fakat ne yazık ki silikon kalitesinden kaybediyorum sanırım. Bütün çekirdekler 4.7GHz 1.32v stabil oluyor. Dediğiniz gibi delid lazım.
Olacağını sanmıyorum ama neden hep sabit olsun ki? 😀 Anakartın marka modeli ne?
ASUS Z370-E Strix anakartım. Peki full sabit kalmaması için adaptive voltaj ayarlarını nasıl ayarlamalıyım?

Teşekkürler hocam fakat ne yazık ki silikon kalitesinden kaybediyorum sanırım. Bütün çekirdekler 4.7GHz 1.32v stabil oluyor. Dediğiniz gibi delid lazım.

BIOS'ta farklı yaptığınız bi' ayar var mı çarpan ve voltaj dışında? Hatta BIOS'u default ayarlarına çekin. Sadece XMP açın. Ardından x50 çarpan yapın. Voltaj olarak 1.4V girin ve cache çarpanını x40 yapın. Prime95 ile test edin. Ayrıca okuduğum bi' yazıda SpeedStep stabiliteyi olumsuz etkiliyormuş overclock halinde. Onu da kapatın derim.

BIOS'ta farklı yaptığınız bi' ayar var mı çarpan ve voltaj dışında? Hatta BIOS'u default ayarlarına çekin. Sadece XMP açın. Ardından x50 çarpan yapın. Voltaj olarak 1.4V girin ve cache çarpanını x40 yapın. Prime95 ile test edin. Ayrıca okuduğum bi' yazıda SpeedStep stabiliteyi olumsuz etkiliyormuş overclock halinde. Onu da kapatın derim.
Voltaj dışında diğer ayarlar auto ayarında hocam. Teşekkürler sonra bir denerim dediğinizi.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı