i7 8700K, 9700K'dan daha mı güçlü?

Hyper Threading bana göre işlemcinin ana gücünü belirleyen sekonder destekleyeci ana unsurlardan biri. Ana çekirdek sayısı, mimari, efektif yazılım, çekirdek gücü/frekansı ve çekirdek başına düşen transistör yoğunluğu gibi faktörler performans anlamında daha temel düzeyde göz önünde bulundurulması gereken parametrelerin başında yer alıyor. Bu bağlamda yapılan eş zamanlı birçok sentetik inceleme ve özellikle de oyun test videolarından da gördüğüm kadarıyla 9700K, 8700K modeline göre çoğu zaman ufak farklarla da olsa önüne geçen bir model. Hatta 9.nesilden itibaren termal arabirim bazlı ufak çapta macun yerine lehim kullanılması gibi iyileştirmeler de ısı iletimi açısından daha etkili ve yerinde çözüm olmuştu bu seride. Ama Intel'in bu 9700K işlemcisini HT'siz çıkarması hala tuhafıma gidiyor, benim gözümde bir nevi 8 çekirdekli HT'siz bir i5 gibi.

Son düzenleme:
@Jonathan North bu saydığın ana sebeplerin çoğu 4 nesildir aynı zaten 😄 14nm mimari, 14+, 14++, 14+++...

Render gibi multi thread isteyen işlerde 12 thread 8700K'yı öne atar diye düşünüyorum.

Dosya Ekleri

• images (15).jpeg
    images (15).jpeg
    37,7 KB · Görüntüleme: 33
@Jonathan North bu saydığın ana sebeplerin çoğu 4 nesildir aynı zaten 😄 14nm mimari, 14+, 14++, 14+++...

Render gibi multi thread isteyen işlerde 12 thread 8700K'yı öne atar diye düşünüyorum.

Atsa bile özellikle i7'nin bu iki modeli arasında uçurum düzeyde bir fark oluşacağını düşünmüyorum. Ayrıca ana çekirdek bazında 9700K'nın avantajı var, HT çekirdekleri aktif güçte main core'lara göre daha arka plandadır çoğu zaman. Bu arada yukarıda yazdığım sebepleri Intel'i destekler bir şekilde yazmadığımı ifade etmek istiyorum, bunların her işlemci marka ve modeli için gelişen teknolojiyle beraber hepsi için ayrı ayrı bir önemi var, kastetmek istediğim aslında genel bir durumdu.

Hatta multi-tasking'te bile ufak farklarla 8700K'dan önde. Bazı durumlarda ise 8700K'nın biraz öne geçtiği durumlar da var elbet, ama çoğu zaman birbirine denk sayılabilecek nitelikte bu işlemciler.

Screenshot_20200427_060545.jpg

intel-i7-9700k-blender.png

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Hyper Threading bana göre işlemcinin ana gücünü belirleyen sekonder destekleyeci ana unsurlardan biri. Ana çekirdek sayısı, mimari, efektif yazılım, çekirdek gücü/frekansı ve çekirdek başına düşen transistör yoğunluğu gibi faktörler performans anlamında daha temel düzeyde göz önünde bulundurulması gereken parametrelerin başında yer alıyor. Bu bağlamda yapılan eş zamanlı birçok sentetik inceleme ve özellikle de oyun test videolarından da gördüğüm kadarıyla 9700K, 8700K modeline göre çoğu zaman ufak farklarla da olsa önüne geçen bir model. Hatta 9.nesilden itibaren termal arabirim bazlı ufak çapta macun yerine lehim kullanılması gibi iyileştirmeler de ısı iletimi açısından daha etkili ve yerinde çözüm olmuştu bu seride. Ama Intel'in bu 9700K işlemcisini HT'siz çıkarması hala tuhafıma gidiyor, benim gözümde bir nevi 8 çekirdekli HT'siz bir i5 gibi.
Bu yazının aynısını level dergisinde okumuştum. Artık onlar mı sizden kopyala yapıştır yaptılar yada başka bir makaleden, dergiden, yazıdan alıp kopyaladılar, yada siz onlardan yada başkasından mı aldınız bilmiyorum ama; taraflar için geçerli olan bir şey var, "alıntıdır" demek her zaman iyidir. 😉 😀

Son düzenleme:
Bu yazının aynısını level dergisinde okumuştum. Artık onlar mı sizden kopyala yapıştır yaptılar yada başka bir makaleden, dergiden, yazıdan alıp kopyaladılar, yada siz mi onlardan yada başkasından aldınız bilmiyorum ama; taraflar için geçerli olan bir şey var, "alıntıdır" demek her zaman iyidir. 😉

Şu ana kadar Level'in hiçbir makalesini ya da inceleme başlığını okumadım. Aynı yazıyı da tıpatıp yazılmış bir şekilde bulun, daha sonra alıntılayıp alıntılamadığımı hepimiz anlamış oluruz, ayrıca bunu yazmak için bir kaynak vs bulmam da gerekmiyor. Bu konularla ilgili birçok bilgi beynimin bir köşesinde yer edinmiş bir şekilde duruyor ve cevap yazmak istediğim konuda ise bunları aktif bir şekilde dile getirebiliyorum. AK 47 ve Mercedes Benz CLS 63S AMG inceleme konularımı da otomotiv ve diğer hobiler kategorilerinden erişim sağlayıp eşi benzeri olmayan nitelikteki yazılarımı da okuyabilirsiniz. Hatta sırada M16/AR 15 incelemesi var yakında, beklerim 😉.

Şu ana kadar Level'in hiçbir makalesini ya da inceleme başlığını okumadım. Aynı yazıyı da tıpatıp yazılmış bir şekilde bulun, daha sonra alıntılayıp alıntılamadığımı hepimiz anlamış oluruz, ayrıca bunu yazmak için bir kaynak vs bulmam da gerekmiyor. Bu konularla ilgili birçok bilgi beynimin bir köşesinde yer edinmiş bir şekilde duruyor ve cevap yazmak istediğim konuda ise bunları aktif bir şekilde dile getirebiliyorum. AK 47 ve Mercedes Benz CLS 63S AMG inceleme konularımı da otomotiv ve diğer hobiler kategorilerinden erişim sağlayıp eşi benzeri olmayan nitelikteki yazılarımı da okuyabilirsiniz. Hatta sırada M16/AR 15 incelemesi var yakında, beklerim 😉.
Ha sen CLS'sin, şimdi fark ettim 😄 😄

Şu ana kadar Level'in hiçbir makalesini ya da inceleme başlığını okumadım. Aynı yazıyı da tıpatıp yazılmış bir şekilde bulun, daha sonra alıntılayıp alıntılamadığımı hepimiz anlamış oluruz, ayrıca bunu yazmak için bir kaynak vs bulmam da gerekmiyor. Bu konularla ilgili birçok bilgi beynimin bir köşesine yer edinmiş bir şekilde duruyor ve cevap yazmak istediğim konuda ise bunları aktif bir şekilde dile getirebiliyorum. AK 47 ve Mercedes Benz CLS 63S AMG inceleme konularımı da otomotiv ve diğer hobiler kategorilerinden erişim sağlayıp eşi benzeri olmayan nitelikteki yazılarımı da okuyabilirsiniz. Hatta sırada M16/AR 15 incelemesi var yakında, beklerim 😉.
Aynı yazıyı nerden bulacağım sana, kaç sene geçmiş aradan. Eğer, yazı size aitse ve sizden habersiz alıntılardılar ve bundan şikâyetçiyseniz level dergisini yada her neresiyse dava edebilirsiniz. Zaten siz, onlardan aldıysanız birr şey olacağından değil ama, onlar sizi bulur zaten. "Alıntıdır" yazmak her zaman kişinin menfaatinedir. 😂

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı