i7 8700K Aşırı Isınma Sorunu

MadRabbit

Hectopat
Daha fazla  
Sistemimde yakın zamanda CPU ve anakart değişimi gerçekleştirdim.

Önceki işlemcim ve anakartım: I7 6700K, MSI Z170-a Gaming Pro Carbon.
Yeni işlemcim ve anakartım: I7 8700K, Asus Z370-a Prime.

SilverStone Tundra TD02-E sıvı soğutma sistemini kullanıyorum. İşlemcim boştayken 40 °C, yük altındayken 90 °C seviyelerini görüyor. Aynı soğutma sistemiyle önceki işlemcim 50-60 °C seviyelerini görürken yeni işlemcinin bu denli yüksek değerlere ulaşmasını beklemiyordum. Termal macunu değiştim ve sıvı soğutma pompasının CPU üzerine geldiğini 2 kere kontrol ettim.

Radyatör kısmını zaten eski haliyle sorunsuz çalıştığı için hiç sökmemiştim. Montajı da doğru şekilde yaptığımı düşünüyorum. Kaç gündür uğraşıyorum sıkıntının sebebini hala bulamadım.

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullandığınız termal macunun modeli nedir?

Termal macunu sürerken sanat yapmak gerekiyor artık. Bunun yanı sıra işlemcinizin voltaj değerleri nedir? Sıvı soğutmanızın sirkülasyon pompasında problem olmadığından (sıvı eksilmesi, pompa arızası) emin misiniz?

Kullandığınız termal macunun modeli nedir?
Xigmatek PTI-G3606 kullandım.

Termal macunu uygulayış şeklimi görsel olarak ekliyorum. BIOS'da bütün değerler default, zaten fazlasıyla ısındığı için OC işine hiç girişmedim. Sıvı soğutma pompası ve radyatör arasındaki sıvı sirkülasyonunu sağlayan 2 adet borudan biri sıcak biri soğuk, görevini yerine getiriyor diye düşündüm.

Ayrıca ilk mesajımda bahsettiğim gibi önceki sistemimde de aynı soğutucuyu kullanıyordum, hiç bir sıkıntı yaşamadım. Yeni işlemciyi takalı birkaç gün oluyor, tam ben işlemci değiştiğim gün bozulması biraz düşük ihtimal gibi geldi.

Dosya Ekleri

• image0.jpg
    925,5 KB · Görüntüleme: 141
Ne kadar çok, kalın macun sürmüşsün öyle. Soğutma pompasında arıza olsa boşta bile 95 dereceleri görür. Boşta 40 derece olduğuna göre pompada sorun yok. Ama macunu çok kalın, fazla sürmüşsün.

İlk sürdüğümde arkadaşım az olmuş dediği için boşluk kalmasın diye biraz fazla sürdüm haklısınız ama bu kadar etki eder mi? Derdim 3-5 derece fazla ısınıyor nasıl daha fazla performans alabilirim değil belirtmiş olduğum gibi. CPU yük altında çok ciddi yüksek sıcaklıklara ulaşıyor.

MAcunu olması gerekenden 5 -6 kat fazla sürmüşsünüz. Pirinç tanesi kadar ortaya sıkıp gerisini bloğa bırakın. baskı ve sıcaklığın etkisiyle mükemmel olarak dağılacaktır.

Eğer bütün sıkıntıya sebebiyet veren termal macunun kalınlığı ise o çok kolay ama ilk başta dediğiniz yöntemle sürmüştüm ve aşırı ısınma gördüğüm için birde bu şekilde denemek istedim. Tekrar düzeltip deneyeceğim. Bu arada başka öneriniz var ise can kulağıyla dinliyorum.

İlk sürdüğümdeki görseli de ekliyorum,buna da az diyeceksiniz ama termal macunun yarısı soğutucu pompasının alt kısmında kaldığı için normalden az gözüküyor (Yük altında sıcaklık 95 °C civarlarına ulaşıyordu)
Termal macunu ne ince ne kalın olacak şekilde tekrar sürdüm, tahmin ettiğim gibi sıcaklık değerleri yine de değişmedi. Başka tavsiyesi olan varsa deneyebilirim yoksa sıvı soğutmayı garantiye yollamak dışında aklıma birşey gelmiyor.

Dosya Ekleri

• image0 (1).jpg
    80,1 KB · Görüntüleme: 126
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…