i7 8700K bilgisayar kilitleniyor

akrl

Hectopat
Merhabalar,
Bilgisayarım son bir aydır, hiçbir anlaşılır neden olmadan, düzensiz periyotlarla kilitleniyor. Reset bile atamıyorum. Sadece kapatma düğmesine birkaç saniye basılı tutarak kapatabiliyorum. Yazılımsal olabileceğini düşünerek, format attım ve BIOS güncelledim. Bir düzelme olmadı. Ayrıca bugün BIOS ile bir işim vardı ve BIOS ekranında da kilitlendi. Muhtemelen donanımsal bir sorun, bilgim yetmediği için çözüm bulamadım. Sizce sorun neden kaynaklanıyor olabilir?

Sistem konfigürasyonu:
Windows 11 (Öncesinde Windows 10 Pro idi.)
İşlemci: i7 8700K
Anakart: MSI Z370 Gaming Plus
Ekran kartı: 1080 Ti
RAM: 8 X 2 HyperX 3000 MHz

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar,
Bilgisayarım son bir aydır, hiçbir anlaşılır neden olmadan, düzensiz periyotlarla kilitleniyor. Reset bile atamıyorum. Sadece kapatma düğmesine birkaç saniye basılı tutarak kapatabiliyorum. Yazılımsal olabileceğini düşünerek, format attım ve BIOS güncelledim. Bir düzelme olmadı. Ayrıca bugün BIOS ile bir işim vardı ve BIOS ekranında da kilitlendi. Muhtemelen donanımsal bir sorun, bilgim yetmediği için çözüm bulamadım. Sizce sorun neden kaynaklanıyor olabilir?

Sistem konfigürasyonu:
Windows 11 (Öncesinde Windows 10 Pro idi.)
İşlemci: i7 8700K
Anakart: MSI Z370 Gaming Plus
Ekran kartı: 1080 Ti
RAM: 8 X 2 HyperX 3000 MHz

Memtest86 ile RAM'lerinizi test eder misiniz?

Ben sorunun RAM tarafında olduğunu düşünmekteyim. Reset atılmıyor demişsiniz. Reset işlemleri RAM'le ilgilidir. En azından benim bilgim bu şekilde.
Biginiz için teşekkürler. Sanırım tekrardan memtest yapmam gerek.
Ben sorunun RAM tarafında olduğunu düşünmekteyim. Reset atılmıyor demişsiniz. Reset işlemleri RAM'le ilgilidir. En azından benim bilgim bu şekilde.
Ram testi yaptım ki daha öncesinde de yaptığımı belirtmiştim. Herhangi bir sıkıntı yok. Ekran kartını ve işlemciyi stres testine soktum onlarda da herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Aklınıza gelen herhangi bir başka sorun var mı?

Son düzenleme:
Biginiz için teşekkürler. Sanırım tekrar Memtest yapmam gerek.

RAM testi yaptım ki daha öncesinde de yaptığımı belirtmiştim. Herhangi bir sıkıntı yok. Ekran kartını ve işlemciyi stres testine soktum onlarda da herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Aklınıza gelen herhangi bir başka sorun var mı?

Sisteminizde bağlı HDD veya SATA kablosu üzerinden bağlı herhangi bir aygıt var mı? Daha öncesinden HDD yüzünden kilitlenme yaşadığım olmuştu.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı