i7 8700K işlemciye sabit 4.7GHz OC

HzCji

Kilopat
Makaleler
4
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Merhaba,

2018'den bu yana kullandığım i7 8700K işlemcimin frekansını 4.7GHz'e sabitlemek istiyorum. Birçok video izleyip denedim ama hep bir şey eksikmiş, yanlış yapıyormuşum gibi geliyor. Şu an Vcore voltaj kısmını sırasıyla "offset", "-" ve "0.050" yaparak kullanıyorum (under voltage diyorlar sanırım). Değerleri ekteki fotograflarda görebilrisiniz, anlayan biri yorum yapabilirse de sevinirim.
Bu arada CPU-Z programınde 5 dakikalık bench sonuçları ile yükledim. Boşta 29-30, 5dakikalık stres testinde maksimum 61 derece. 4-5 saatlik oyunlarda da maksimum 61 derece görüyorum.
Şu an 4.3-4.7GHz arası çalışıyor, Turbo Boost açık fakat oyunlarda 4.3GHz'ye sabitlediğini fark ettim. Amacım 4.7GHz'de 68-70 derece civarı görmek.
Genel yorum ve fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim.

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    1.jpg
    153,9 KB · Görüntüleme: 45
  • 2.jpg
    2.jpg
    152,7 KB · Görüntüleme: 43
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ona underclock diyorlar siz under voltajda diyebilirsin ikisinde de düşürme eylemi var fakat birisi frekans kavramı biriside gerilim kavramı BIOS üzerinden çarpan kilidini kapatın ve frekansı düşürün işlemci k serisi olduğundan CPU yazılımı frekansı hep maximuma sabitliyor k serisi olduğundan çarpanı açıktır siz kapatın orada yazan çarpan değerleri ile indireceginiz frekansa bölerek uygun çarpan kilidini seçin ve under clock yaparak çıkın hocam bu CPU çok ısınır sanırım underclock yapma sebebiniz bu yüzden bende de 3770k var.

Yazım hatası olabilir affedin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı