i7 8700K ve GTX 1050 Ti Sistem Toplama

Hilmi Hoca

Hectopat
Yer
Manisa
Daha fazla  
Meslek
Akademisyen
1980'li yıllardan beri bilgisayar teknolojilerinin içerisindeyim. Akademisyenim.
Zaman bulduğum anlarda biraz stres atmak, güzel vakit geçirmek için yeni bir bilgisayar toplamak istiyorum.
1080p oyunculuk benim için daha uygun. Şu kademede çok yüksek FPS veren bir sistemden ziyade, oyunlarda High-Ultra ayarlarda bana 60 FPS verebilecek şık bir sistem toplamak istiyorum.

Bu bağlamda şu aşamada ekran kartını Nvidia'nın üst segment kartları yerine daha uygun fiyatlı, 60 FPS'e ulaştırabilecek bir karttan yana seçmek istiyorum. Bu sistemi aldıktan sonra 8700K işlemciye yakışır güçlü bir ekran kartı alma düşüncem var.

Üç farklı firmadan aynı sistemleri toplayarak fiyat görmek istedim, bunlardan Vatan Bilgisayar'da diğer iki firmaya göre oldukça yüksek bir fiyat farkı oluştu, o yüzden bu durum hoşuma gitmediği için diğer iki firmadan veya başka bir firmadan bu sistemi alma düşüncem var. SSD ve HDD'im mevcut, o yüzden onları yazmadım.

Sistem hakkında düşüncelerinizi bekliyorum.
İyi Sosyal'ler dilerim.

İtopya8700k.JPG
vatan8700k.JPG
sinerji8700k.JPG

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem gayet iyi fakat seçtiğiniz soğutucu yetmeyebilir.
En azından Cooler Master MasterLiquid ML240L modeline çıkmalısınız. Bütçe daha da artabiliyorsa, alternatif ürünlere de bakarız.

1050 Ti yerine bütçe biraz aşılarak 1060 6 GB alınabilir şahsen ben eskiden i7 6700K ve 1050 Ti ile 1080p oynarken ara sıra takılmalar yaşıyordum.

Öneri için teşekkürler SSD ve HDD elimde mevcut demiştim. 8700K tercih etmek isteme nedenim gelecekte güçlü bir ekran kartı aldığımda full performans almak istemem.
1050 Ti yerine bütçe biraz aşılarak 1060 6 GB alınabilir şahsen ben eskiden i7 6700K ve 1050 Ti ile 1080p oynarken ara sıra takılmalar yaşıyordum.

Dediğim gibi şu kademede yüksek FPS beklentim yok. 8700k ile 1050Ti'ın High-Ultra ayarlarda 60 FPS'e ulaşabileceği kanaatindeyim.
Sistem gayet iyi fakat seçtiğiniz soğutucu yetmeyebilir.
En azından Cooler Master MasterLiquid ML240L modeline çıkmalısınız. Bütçe daha da artabiliyorsa, alternatif ürünlere de bakarız.

Bu konuda yeni bir mesaj yazıldığında bana bildirim gelmiyor, bu sorunu nasıl çözebilirim?
Yardımcı olursanız sevinirim.

Bu sistem nasıl olur? Bu kasayı internetten inceledim, oldukça iyi görünüyor.
itopya8700kSON.JPG

Son düzenleme:
Bence Ryzen 7 2700X tabanlı toplamak daha güzel olur. En azından soğutucuyu şimdi almaya gerek kalmaz. Hem bu sayede sisteme daha güçlü bir ekran kartı takılır.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı