i7 8700K ve GTX 1080 - FPS düşüşü sorunu

Samet99

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Arkadaşlar ocak ayında Vatan’dan PC topladım. İlk 1-2 hafta sıkıntısını yaşamadım fakat daha sonra hafif takılmalara şahit oldum bazen masaüstünde bile sanki FPS düşüşü olur gibi durumlar oluyor. Nvidia driverlerim güncel, bugün Nvidia denetim masasını stok ayarlara çektim. Orjinal Win 10 kullanıyorum oyunlarda etkilemesin diye Xbox uygulamasını kapattım. Donanımdan çok anlamıyorum lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim. Yaşadığım sorunlar şu şekilde:

Rainbow Six Siege: Benden daha düşük sistemlerin 155-180 arası FPS’te çalıştırması benim ise 144 sabitinden 135, kalabalık veya bazı ortamlarda 115’e düşmesi/ shop ekranında silahlar veya skinler etrafında hızlıca geçiş yapınca kasmalar yaşıyorum. Oyunla ilgilimi bilmiyorum fakat 144’ten 125 FPS’ye düşüyor.

Overwatch’ta battle.net uygulaması açık iken yoğun savaşlı ortamlarda 1-3 saniyelik FPS dropların yaşanması. Uygulamayı açmadan girince bu durum %80 azaldı fakat bazen yaşıyorum.

CS:GO’da 300 FPS alıyorum 144’e sabitlesem bile FPS düşüşü oluyor. En çok FPS düşüşü olan oyun CS:GO.

Bütün detayları yazdığım için kusura bakmayın pek anlamıyorum. Özetle sabit bir FPS alamayıp düşüşler yaşıyorum. Çok nadir de olsa masaüstünde de bu durumu yaşıyorum. Bir forumda 8. nesil işlemcinin 6 çekirdekli olduğu için optiminizasyonu olmadığını söylediler. İşlemcide mi sorun var onu da bilmiyorum. Lütfen yardımcı olursanız sevinirim. Bütün oyunları 1920x1080 oynuyorum. Monitorum 144Hz fakat yüksek çözünürlüklerde acınca ekran bir garip oluyor. Kalite farkını göremeyip üstüne FPS’yi daha da düşürüyor.

İşlemci : Intel Core i7 8700K
Ekran kartı : ASUS GeForce GTX 1080 ROG STRIX A8G
Anakart : ASUS ROG STRIX Z370-H GAMING
RAM: GSKILL 16 GB ( 2x8 ) RipjawsV DDR4 3200MHz
işlemci sogutucum = XIGMATEK TYR SD1264B
PSU : 750 W 80+ bronze / 5 fanlı kasa

Isınma sorunu yaşamıyorum sistem boşta 33-36 gidip geliyor / Driver güncel

Adsız.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam driver güncel.Win10 kutulu orjinal.Free antivirus avast var onuda geçenlerde kurmuştum legal olmayan birşey yok açıkcası. Bios güncelleme işini hiç bilmiyorum hocam o nasıl yapılacak tahminimce günceldir vatan computere herşeyi kurun demiştim daha makine 1.5 aylık. Ben şeyden şüphelenmeye başladım Öncelikle virüs ( bunun için pre antivirüs almayı düşünüyorum ) 2. side windows 10 uptadeleri. 2 kere filan uptade geldi win 10 a ondan sonra makine bi garip oldu. Bu olayı nasıl çözecem

Sorunu aslında çözmüşsün diyebilirim ama ilacını bulamamışsın. işletim sistemini sıfırdan kurup Windows servislerinden update servisini kapatarak güncelleme işinden kurtulabilirsin tamamen. Bende bu servis kapalı 6 - 7 ayda bir belki güncellerim onun haricinde güncelleme almıyorum. 1511 biraz garip güncelleme aldı ve alması ile ilk maviyi bugün gördüm. bir daha denk gelirsem ben bile eski sürüme geri dönüş yapacağım. Windows 10 1607 sürümünden beri stabil değil desem yeridir ama güncel işletim sisteminin' de avantajları var elbette ama stabil çalışmadıktan sonra kimin umurunda güncelleme :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı