i7 8700K ve GTX 1080 sistem toplama

Tr-YalnızKurt

Hectopat
Belirttiğim ekran kartına sahibim. (Zamanında 2.400 ₺ olmuştu. Akıllılık yapıp almıştım.)

Lakin gel görelim ki şu anki sistemimde HDD, RAM, ısınma ve kasa problemleri boy gösteriyor.
HDD yetersiz alan problemi yaratırken RAM'de boş durmayıp MHz problemiyle kasanın ısınması ve tozlanmasının yanında beni çileden çıkarıyor. Yazları oda sıcaklığı kasa yüzünden 38 dereceye kadar çıkıyor. Bunun için geçende bir konu açmıştım zaten anakart seçimi ile ilgili. Bilgisayarı topladım ama bazı pürüzler var. Bir anda kasa şekli ve aydınlatması benim için önemli oluverdi. Kasa ile ilgili sorum en alt kısımda.

Sorularım ise sistem nasıl? Bir problem çıkarma ihtimali var mı?

Genel olarak sistem şöyle...

Sistemi yorumlamak, hangisinin yerine aynı fiyata daha iyisi alınabilir söylemek sizlere düştü.

Kasa olarak linkteki kasa değil de bir üstü olan PHANTEKS P400 Black Eclipse modelini seçtim lakin siyah olanı tedarik edemiyorlarmış. Bu kasa modelinin önemli olması RGB aydınlatması olduğundan dolayı daha şahsiyetli duruyor.

Siyah ve cam pencereli olması benim için önemli. Bu yüzden linkteki kasa olan P300'ü daha önce kullanmış birisi varsa veya bilgisi olan P300'de RGB aydınlatma mevcut mu söylerse çok memnun olurum. Tabi ki güç düğmesi haricinde RGB aydınlatmadan bahsediyorum. :D
Her ne kadar araştırsam da bir türlü adam akıllı açıklama veya bir içerik bulamadım.

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem gayet iyi fakat PSU gereksiz pahalı olmuş. 600-650W düzeyinde 450-500 lira ve altında düzgün PSU'lar mevcut. EVGA'nın BQ modellerine bakabilirsiniz.

Sistem gayet iyi fakat PSU gereksiz pahalı olmuş. 600-650W düzeyinde 450-500 lira ve altında düzgün PSU'lar mevcut. EVGA'nın BQ modellerine bakabilirsiniz.

İleride SLI yapabileyim diye biraz pahalı tabi ama bunu zaten belirtmemiştim. Aslında şimdi aklıma geldi malum yüksek ayarlarda ve yüksek çözünürlüklerde Space Engineers gibi bir oyun bile sistemden 12 Gb, GPU üzerinde ise 7.5 Gb alanı işgal ediyor...

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı