i7-8750H sistemde Valorant FPS düşmesi

frkylmz

Hectopat
Arkadaşlar herkese merhaba. Laptop kullanıyorum, sistemim aşağıdaki gibidir:
Dell G3 15 laptop
Intel(R) Core(TM) i7-8750H CPU @ 2.20GHz 2.21 GHz
NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti,
2x8, 16 GB RAM, SK Hynix ve Kingston marka, Dual
SanDisk X600 M.2 2280 128 GB (eski SSD'im)
Toshiba MQ04ABF100 SATA 3.0 5400 RPM Hard Disk
Windows 11 Pro, sürüm: 22H2

Yaklaşık 3-4 gün önce Vatan Computer'dan Kioxia Exceria G2 NVMe 1 TB SSD aldım. SSD alırken araştırma yaptım ve bu SSD'nin DRAM'li model olduğunu öğrendim. Araştırdıktan sonra DRAM'in faydalı bir şey olduğunu öğrendim. En sonunda bu SSD'yi almaya karar verdim. Önceki SSD'im ise SanDisk X600 M.2 2280 128 GB idi. Önceden Windows'um SanDisk SSD'sine kurulu, oyunlarım ise Toshiba'nın 1 TB'lık hard diskinde kuruluydu. Valorant ve Red Dead Redemption 2 oynarken asla FPS düşmesi yemiyordum. Valorant'ta FPS'i 144'e sabitlerken (monitörüm 75 Hz bu arada) bile bu durumu yaşamıyordum. Yeni SSD'i takıp, Windows'u ve oyunlarımı da kurunca bu durumu yaşamaya başladım.

Acaba sorun SSD'de mi diye düşündüm. Bu sefer Valorant'ı SSD'den kaldırıp hard diske atınca yine aynı durum oldu. Anlık FPS düşmesi yiyorum. Oyun esnasında, 5-6 dakika aralıklarla 280 FPS'ten birden 100-80 arası gidip geliyor ve bu durum 3-4 saniye sürüyor. Ek olarak Windows eski SSD'de kuruluyken Discord'da da takılmalar olmuyordu. Şu anda yeni SSD'de Discord'dayken 1 saniyelik robotik ses alıyorum. Ses titremesi gibi düşünün. SSD mi sıkıntılı, Windows'u SSD'ye kurarken bir sorun mu oluştu diye saatlerdir araştırma yapıyorum. Flash belleğimi biçimlendirip Media Creation Tool'u tekrardan yükledim ne olur ne olmaz belki sorun buradadır diye.

"SSD'nin FPS'e çok fazla faydası olmaz, RAM ile alakalıdır o" gibi yorumlar gelebilir. Onu da şimdiden söyleyeyim. Laptop olmasına rağmen RDR2 ve Valorant'ı orta-yüksek seviyelerde açan bir sistem bu. Çift ekran kullanıp (laptop ekranı + monitör) Twitch'te yayın açtığımda bile FPS düşmesi yemiyordum. Sorunum bu şekilde arkadaşlar. Umarım derdimi anlatabilmişimdir. Cevaplar için şimdiden herkese teşekkür ederim. İyi Sosyaller...

Windows ve ekran kartım dahil tüm sürücülerim güncel.

Bu ekran görüntüsü yeni SSD'nin Valorant açıkken olan hali:

1676246825670.png

Bu ekran görüntüsü Kioxa'nın CrystalDiskMark testi:

1676246869542.png

Bu ekran görüntüsü ise CrystalDiskMark testi yaparken ortaya çıkan sıcaklık değeri:

1676246908722.png

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı