i7-9700F 100 dereceye çıkıyor

kereemccan

Hectopat
Daha fazla  
Ekran kartı
Sapphire RX 570
Anakart
ASUS H310M-K R2.0
İşlemci
i7-9700F
Arkadaşlar selam, hepinize iyi sosyaller. Bilgisayarıma daha geçen günlerde macunlarını yeniledim fakat işlemcim normalden fazla ısınmaya başladı, kullandığım macun kalitesiz ise böyle bir durumun olma ihtimali var mı? HWMonitor üzerinden sıcaklık değerlerini kontrol ediyorum ve 100 dereceye çıktığını söylüyor. Doğru mudur bilmiyorum ama kasaya dokunduğumda aşırı sıcak oluyor ve işlemci eriyecek diye tedirgin oluyorum. Bu durumun önüne geçmek için ne yapabilirim?

Arkadaşlar selam, hepinize iyi sosyaller. Bilgisayarıma daha geçen günlerde macunlarını yeniledim fakat işlemcim normalden fazla ısınmaya başladı, kullandığım macun kalitesiz ise böyle bir durumun olma ihtimali var mı? HWMonitor üzerinden sıcaklık değerlerini kontrol ediyorum ve 100 dereceye çıktığını söylüyor. Doğru mudur bilmiyorum ama kasaya dokunduğumda aşırı sıcak oluyor ve işlemci eriyecek diye tedirgin oluyorum. Bu durumun önüne geçmek için ne yapabilirim?

Kullandığın macun kalitesiz ise ya pumnp out olarak dışarı taşar ya da ısı iletkenliği çok düşük olduğu için işlemci aşırı ısınır.

işlemci fanını tam oturttuğunuza eminmisiniz? birde uyguladığınız termal macun nedir?

Evet, tam oturduğuna eminim ve kullandığım macun powerboost tg5102​

kötü bir termal macun kullanmışsınız. ama kötü macunlada 100 derece çıkmaması lazım aslında. siz genede mx-6, thermal grizzly, veya cooler master marka termal macun almaya çalışıp işlemciye uygulayın. sorun çözülebilir.

Kötü bir termal macun kullanmışsınız. Ama kötü macunlada 100 derece çıkmaması lazım aslında. Siz gene de MX-6, Thermal Grizzly, veya Cooler Master marka termal macun almaya çalışıp işlemciye uygulayın. Sorun çözülebilir.

Teşekkür ederim yardımlarınız için.

Geri
Yukarı