i7 9700K Hız Aşırtma İçin Tavsiye

FurkanDnF

Decapat
Merhabalar. i7 9700k ve RTX 2080 içeren bir sistemim var. Hız aşırtma yapmanın bilgisayara hiçbir zarar vermediğini öğrendiğimden beri hız aşırtma yapmak ister oldum. Anakartım Asus ROG Strix Z390e-Gaming ve sıvı soğutucum Corsair H115İ PRO. Merak ettiğim şeyler ise anakartım ve sıvı soğutmamın ne kadar yeterli ve ne kadar sınırları zorlayabileceğidir. Ve de hız aşırtma hakkında çok bilgili değilim, kendim yapmam. Ne kadar kolay veya zor detaylı bir rehber önerebilir misiniz bana ya da siz söyleyebilir misiniz? Son olarak güç kaynağım Thermaltake 700W 80 plus yeterli gücü sağlar mı hız aşırtma için? Şimdiden çok teşekkür ederim cevaplarınız için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazı araştırmalara dayanarak bir sorun olmaz denilmesi güvenilir bir bilgi değildir. Anlamanın en iyi yolu yaşayarak anlamaktır ancak en riskli yolda budur. Dolayısıyla yap dene sonucu kendin öğren demiyorum zira eğer elindeki sistemi emeğinle alınmış bir sistem ise sırf bir kaç fps artıcak heyecan yaşıyacam die böylesine bir sistemi riske atmak akıllı bir davranış olmaz.

Overclock ile sınırları zorlayacaksan öncesinde testlerde yaşanacak kararsızlık halinde sistemin tekrar sağlıklı çalışmasını telafi edecek bilgi birikime sahip olmak gerekir. En ufak bir sorunda yana yakıla başka birinden yardım alacaksan olmaz.

Yaşanacak muhtemel sorunları kendim çözerim dersen işlemci voltajını ilk etapta otomatikte bırak onu da değiştirmek bir sonraki aşamaya giriyor. Sen sadece işlemci çekirdek frekansını elle 5.1 GHz yap yükte ısılar 80° geçmediyse daha sonra kademeli 5.2 GHz şeklinde 80° görene kadar yükseltebilirsin.

Overclock ile sınırları zorlayacaksan öncesinde testlerde yaşanacak kararsızlık halinde sistemin tekrar sağlıklı çalışmasını telafi edecek bilgi birikime sahip olmak gerekir. En ufak bir sorunda yana yakıla başka birinden yardım alacaksan olmaz.

Yaşanacak muhtemel sorunları kendim çözerim dersen işlemci voltajını ilk etapta otomatikte bırak onu da değiştirmek bir sonraki aşamaya giriyor. Sen sadece işlemci çekirdek frekansını elle 5.1 GHz yap yükte ısılar 80° geçmediyse daha sonra kademeli 5.2 GHz şeklinde 80° görene kadar yükseltebilirsin.
voltajı ne kadar neye göre arttırmak lazım asıl merak konum o sanırım çünkü güç kaynağım 700w gold değil ve 2080 sistem tavsiyelerinde 650w istiyor

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı