i7-9700K işlemci için sıvı soğutma önerisi

Alataria

Hectopat
Katılım
6 Kasım 2018
Mesajlar
653
Çözümler
3
Sistemime yeni işlemci aldım i7-9700K. Eski işlemcimin kule tipi soğutması yetmiyor oyunlarda 83 derece görüyorum ve stres testinde 91 derece gördüm. Sistemi aşağıya yazacağım. Sistem için Cooler Master Masterliquid ML240l V2 soğutucu almayı düşünüyorum yeterli olur mu? MSI B360M Pro-VD mATX anakarta bu soğutucu montaj edilebilir mi? Ve Aerocool LS5200 kasa kullanıyorum sanırım kasanın üstüne takamayacağım yer yok, ön fanları çıkartıp sıvı soğutma radyatörünü öne yerleştirsem kasaya soğuk havayı 2 tane 120mm fanla kasanın üstünden alsam olur mu? Yardımlarınızı bekliyorum.
Sistem:
MSI B360M Pro-VD anakart.
Intel i7-9700K işlemci.
MSI GTX 1070 Ti ekran kartı.
Aerocool LS5200 mid Tower kasa.
2x8GB RAM.
 
9700KF kullanıyorum. Anakarttan dolayı OC yapamayacaksın benim gibi. Bu şartlarda sıvı soğutmaya gerek yok. Arctic Freezer Esports Duo kullanıyorum. Yazın en sıcak günlerde klimasız odada oyunlarda en fazla 68 dereceyi gördüm.
En fazla 500-600 TL'ye kaliteli hava soğutma kullansan yeter de artar. Daha önce Corsair H45 sıvı soğutma kullanıyordum. Ondan birkaç derece yüksek şu anki hava soğutma ama ona göre bariz sessiz.
Özetle senin durumunda sıvı soğutmaya gerek yok, paranı israf edersin.
 
@Teacher80 konudan biraz bağımsız olacak ama ben de bildiğin gibi daha yeni i7-8700 işlemci aldım, elimde stok soğutucusu var ama yetmeyeceğini düşünerek düzgün bir işlemci soğutucusu arıyordum, bu kullandığın Freezer Esports Duo modeli yük altında gerek BFV gibi işlemci ağırlıklı oyunlarda gerekse GPU veya CPU odaklı fark etmeksizin yapacağım ekstra renderlar da dahil olmak üzere yük altında optimum bir soğutma performansı sağlayabilmesi açısından gerçekten önerebileceğin bir ürün mü? Ona göre bugün alayım diyorum, anakart gelince de montajı tamamlayayım :)
 
9700kf kullanıyorum. Anakarttan dolayı OC yapamayacaksın benim gibi. Bu şartlarda sıvı soğutmaya gerek yok. Arctic Freezer e-Sports Duo kullanıyorum. Yazın en sıcak günlerde klimasız odada oyunlarda en fazla 68 dereceyi gördüm.
En fazla 500-600 TL'ye kaliteli hava soğutma kullansan yeter de artar. Daha önce Corsair H45 sıvı soğutma kullanıyordum. Ondan birkaç derece yüksek şu anki hava soğutma ama ona göre bariz sessiz.
Özetle senin durumunda sıvı soğutmaya gerek yok, paranı israf edersin.

Bende de Deep cool Gammaxx 300 120mm fanlı kule tipi soğutucu var ama yetmiyor. Söylediğin kule tipi benimkinden daha iyi performans verir mi yani dediğin gibi 68 derece çok iyi. Ben 83 derece gördüm PUBG oynarken.
 
Arctic Freezer Esports Duo'yu öneririm bu konuda. Ayrıca fanlar (Arctic Bionix P120) 10 yıl uluslararası garantili diye biliyorum. İçinden küçük bir pakette tek kullanımlık Arctic MX-4 çıkıyor. İki fanlı birçok hava soğutmanın aksine anakart RAM slotlarını kapatmıyor.
Fanların 4 pin kablolarında birleştirici var. Böylece iki fanı anakarta tek kablodan bağlıyoruz.
Alternatifler de vardır tabi ki, kullandığım için ürünün ayrıntılarını biliyorum.
Çok daha ucuza benzer performans verebilen fanlar da çıkıyor ama deneyimlerin bu tür aşırı ucuz ürünlerin fanları kısa zamanda gütültü yapmaya başlamakla birlikte performansı da düştüğüdür.
Kuzenin bilgisayarda Deep Cool fan var. Termal macunu yeniledikten sonra soğutucuyu geri takarken fan yapraklarını tutunca büküldü. İncecik kağıt kıvamında idiler. Arctic Freezer Esports Duo'da ise fan yaprakları taş gibi. Deneyimlediğim üzere malzeme kalitesi epey iyi.
Tek zorluk fanları ızgaralara takmak.
 
Tamam dostum alayım bende o zaman iyi bir termal macunla uygularsam güzel sonuç alırım o zaman.
Büyük ihtimal ben de alacağım sanırım, test sonuçlarını da ayrı bir yerden paylaşırım.

@Teacher80 teşekkürler, bu soğutucuyu 10700KF, 8600K ile kullanan birkaç yabancı forum üyesi de değerlerden memnun olduğunu belirtmiş, bugün bir aksilik çıkmazsa siparişi vereceğim 👍🏻
 
Dostum soğutucu geldi montajını yaptım. Termal macun olarak Cooler Master MasterGel Maker Nano kullandım. 15dk stres testinde max 73 derece gördüm. Oyunlarda max 56 derece gördüm. Bu kadar performans beklemiyordum açıkçası iki harika ürün ile sıvı soğutma performansı aldım. Almak isteyenlere öneririm.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı