i7 9700K RTX 2060 vs i5 9600KF RTX 2070

• Konuyu başlatan ZTAlp
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 43
  • Görüntüleme 2.992
bende şöyle düşündüm sonuçda mönitör ü almak daha kolay sistemi daha güçlü alsam sonuçda ileride 2070 almak istesem 4000tl ona verecegime 3000 tl monitör e veririm daha iyi düşünmüştüm yanlışmıyım?
@Silinen üye bende şuanda bu ikilemdeyim, aynı bütçe ve aynı iki seçenek arasında kalmışız :D benim düşünceme göre i5 9600k çoğu oyunda işlemci kullanımı %100 lerde olduğu için, ileri dönük olarak i7 9700k almak daha mantıklı geliyor.Çünkü işlemcini sürekli değişemiyorsun ama kartı 3 yıl sonra değişebilirsin.
dogru çok arada kaldım hangisini alsam diye

bende şöyle düşündüm sonuçda mönitör ü almak daha kolay sistemi daha güçlü alsam sonuçda ileride 2070 almak istesem 4000tl ona verecegime 3000 tl monitör e veririm daha iyi düşünmüştüm yanlışmıyım?

dogru

ben iki işlemci içinde sıvı soğutma tercih ettim corsair h100x.Siz neden hava soğutma tercih ettiniz ? Bana yeterli gelicekmiş gibi görünmüyor.Overclock anlamıyorum ama serin çalışması için alacağım.
Monitör genelde sistem komple değişse bile kolay kolay değişmeyen bir parçadır. Almışken iyi almakta fayda var.
Bende arkadaş gibi aynı ikilemdeyim benim tercihim samsung cfg73 1ms 144herz curved quantum dot olucak gibi 2k fazla geliyor bana 24 inç yeterli gibi rtx 2060 1080p için en iyi kartlardan

ben iki işlemci içinde sıvı soğutma tercih ettim corsair h100x.Siz neden hava soğutma tercih ettiniz ? Bana yeterli gelicekmiş gibi görünmüyor.Overclock anlamıyorum ama serin çalışması için alacağım.
şimdirik idare etmesi için alıyorum ileride sıvı sogutma kullancagım

Bende arkadaş gibi aynı ikilemdeyim benim tercihim samsung cfg73 1ms 144herz curved quantum dot olucak gibi 2k fazla geliyor bana 24 inç yeterli gibi rtx 2060 1080p için en iyi kartlardan
siz şuan hangi sistemi almayı düşnüyorsunuz?
İ5 9600kf rtx 2070 li sistemi alıp yanına 165hz monitör ekliyebiliyorum öyle yapmak daha mantıklı geldi bana

Bir de yukarıda da atılan bir sistemi atmak istiyorum. Bütçeniz dahilinde bunun işlemcisini 3800X yaparsanız 2070 ve 9700K içeren bir sistemden daha iyi bir işlemciniz ve ekran kartınız olur. Sistemdeki tüm parçalar olabildiğince kaliteli ve çok serin çalışan bileşenler. Hatta çoğu parça sizin attığınız sistemden daha kaliteli. Örnek olarak kasa, SSD ve PSU verilebilir.

şimdirik idare etmesi için alıyorum ileride sıvı sogutma kullancagım

siz şuan hangi sistemi almayı düşnüyorsunuz?
Ben i7 9700k + rtx 2060 oc 6gb almayı düşünüyorum.Dediğim gibi işlemci kullanım oranlarıda çok önemli olduğunu düşünüyorum.i7 9700k ya o ekran kartı olmaz diyen insanlar var ama,ileri dönük olarak baktığım için 9700k daha mantıklı geliyor.Yeni nesil oyunlar artık işlemci istiyor :D
Bir de yukarıda da atılan bir sistemi atmak istiyorum. Bütçeniz dahilinde bunun işlemcisini 3800X yaparsanız 2070 ve 9700K içeren bir sistemden daha iyi bir işlemciniz ve ekran kartınız olur. Sistemdeki tüm parçalar olabildiğince kaliteli ve çok serin çalışan bileşenler.
Bana bu kadar bütçe ile ryzen almak saçma geliyor.Amd F/P olarak görüyorum ve hiç kullanmadım güvenemiyorum.

Bir de yukarıda da atılan bir sistemi atmak istiyorum. Bütçeniz dahilinde bunun işlemcisini 3800X yaparsanız 2070 ve 9700K içeren bir sistemden daha iyi bir işlemciniz ve ekran kartınız olur. Sistemdeki tüm parçalar olabildiğince kaliteli ve çok serin çalışan bileşenler.
dedigim gibi max bütcem11.500 tl BenQ 24" XL2411P 144Hz 1ms DVI-D HDMI DP FHD Gaming bu mönitör ü taktıgımda 11.600 tl oluyor ve benim en yüksek 11.500 tl olması lazım
Ben i7 9700k + rtx 2060 oc 6gb almayı düşünüyorum.Dediğim gibi işlemci kullanım oranlarıda çok önemli olduğunu düşünüyorum.i7 9700k ya o ekran kartı olmaz diyen insanlar var ama,ileri dönük olarak baktığım için 9700k daha mantıklı geliyor.Yeni nesil oyunlar artık işlemci istiyor :D

Bana bu kadar bütçe ile ryzen almak saçma geliyor.Amd F/P olarak görüyorum ve hiç kullanmadım güvenemiyorum.
bende i5 9600kf rtx 2070 + ASUS VG258QR 165 hz monitör almayı düşünüyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı