i7-9700K RTX 3060 Ti sistem oyunlarda FPS düşüşü

İşletim sistemi
Windows 11

Bizmut7

Femtopat
Daha fazla  
RAM
Corsair Vengeance RGB Pro 16 GB (2x8) 3200MHz DDR4 CL16
Ekran kartı
RTX 3060 Ti ASUS Geforce
Anakart
ASUS TUF Z390M Gaming
İşlemci
Intel(R) Core(TM) i7-9700K CPU @ 3.60GHz 3.60 GH
Valorant'ta ajan seçme ekranında karakterlere tıkladığımda karakterlerin animasyonu geç yükleniyor ve bazen kaplamaları da geç yükleniyor arada donmalar oluyor oyuna geçtiğim de "iste oyun gecikmesi (işlemci) 3 ms-6ms" araları gidip geliyor fakat yetenek atımlarında ve ateş etmelerde anlık dropla birlikte 13 mslere fırlıyor, anlık küçük droplar oluşuyor.
Önceden böyle bir sorunumun yoktu ta ki God of War oynayana kadar, Ultra ayarlar 2K 85-90 derece işlemci sıcaklığı ile aralıksız 4-5 saat boyunca oyunu oynadım ekran kartımın sıcaklığı ise en son baktığımda 71 derecelerdeydi ondan sonra Valorant'a geçiş yaptım böyle sıkıntılar başladı Valorant'ta 270 üstü FPS'ler alıyorum devam eden küçük anlık droplarla 140 - 180 civarı FPS'lere geriliyorum.
Format attım sürücülerin hepsini güncelledim fakat hala devam ediyor sorunumu nasıl bulabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim saygılar.

Hocam 1080p de işlemci de darboğaz yapar 2k’da yapmaz büyük ihtimalle ama valorant daha çok işlemciye yüklenen bir oyun o yüzden fps düşüyordur.

Valorant'ta ajan seçme ekranında karakterlere tıkladığımda karakterlerin animasyonu geç yükleniyor ve bazen kaplamaları da geç yükleniyor arada donmalar oluyor oyuna geçtiğim de "iste oyun gecikmesi (işlemci) 3 ms-6ms" araları gidip geliyor fakat yetenek atımlarında ve ateş etmelerde anlık dropla birlikte 13 mslere fırlıyor, anlık küçük droplar oluşuyor.
Önceden böyle bir sorunumun yoktu ta ki God of War oynayana kadar, Ultra ayarlar 2K 85-90 derece işlemci sıcaklığı ile aralıksız 4-5 saat boyunca oyunu oynadım ekran kartımın sıcaklığı ise en son baktığımda 71 derecelerdeydi ondan sonra Valorant'a geçiş yaptım böyle sıkıntılar başladı Valorant'ta 270 üstü FPS'ler alıyorum devam eden küçük anlık droplarla 140 - 180 civarı FPS'lere geriliyorum.
Format attım sürücülerin hepsini güncelledim fakat hala devam ediyor sorunumu nasıl bulabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim saygılar.
Kullandığınız ekran kartına 1080p darboğaz yapacaktır.

1668369201367.png

Şu yüklüyse kaldırın. Gpu Debug özelliğini açtığı için anlık droplar giriyor. W11 22H2 için geçerli.

Kullandığınız ekran kartına 1080p darboğaz yapacaktır.
bunun farkındayım ve 1080p oyunda çok kötü gözüktüğü için 2k oynamaya çalışıyorum zaten oyunları kankam 2k olmasına rağmen böyle ayarları düşürdüm tam tersi fulledim ama hala aynı

Eki Görüntüle 1571725
Şu yüklüyse kaldırın. GPU Debug özelliğini açtığı için anlık droplar giriyor. W11 22H2 için geçerli.

PC'ye kökten format atmıştım 10 da denedim olmadı 11 de denedim hala aynıydı

MSI Afterburner ile oyun içi değerleri paylaşabilir misiniz?

Nasıl yapacağım peki

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı