i7-9700K sistem için yükseltme önerisi

İşlemcin K serisi bir işlemci. RTX 3060 kartlar güzel OC yiyor. Overclock yapmamak bu sisteme ayıp olur.

Ha bu arada ekran kartını yükseltmeye gerek yok. İşlemci ve anakart, mümkünse overclock destekleyen anakart takıp hafif OC ile kullanabilirsiniz.

Maalesef düşünmüyorum OC :)

Intel tarafını pek bilmiyorum.

Intel'ciyim ben de.

Anakart: MSI Z390 Gaming Edge AC

Intel'ciyim ben de.
I9 9900K almak ne kadar mantıklı olur bilmem. Ki siz ekran kartından değl işlemci bölümünden limitlisiniz. Bunu yükseltme ile veya oc ile çözebilirsiniz ama i7 9700K'dan i9 9900'a geçmek ne kadar mantıklı bilemiyorum. Hatta hyper threading kapalı diye daha da fazla fps verebilir. (Gerçek çekirdek vs thread mantığı.)

i9 9900K almak ne kadar mantıklı olur bilmem. Ki siz ekran kartından değl işlemci bölümünden limitlisiniz. Bunu yükseltme ile veya OC ile çözebilirsiniz ama i7 9700K'den i9 9900'a geçmek ne kadar mantıklı bilemiyorum. Hatta Hyper threading kapalı diye daha da fazla FPS verebilir. (Gerçek çekirdek vs thread mantığı.)

Yazmayı unuttum; MSI Z390 Gaming Edge AC

Intel'ciyim ben de.

Anakart: MSI Z390 Gaming Edge AC
Hocam Anakart Z serisi. İşlemci K. Ekran kartı 3060 8GB. PSU 750W. Gerçekten overclock için yaratılmış :D Sizin yerinizde olsam en ufak yerine kadar overclock ederdim. Ha ben o işin hastasıyım ondan olabilir :)

Performans arttırmak için overclocktan başka seçenek yok çünkü zaten anakartın desteklediği, hatta bırak anakartı komple soketin desteklediği en güçlü çipleri kullanıyorsunuz.

Hocam Anakart Z serisi. İşlemci K. Ekran kartı 3060 8 GB. PSU 750W. Gerçekten overclock için yaratılmış :D Sizin yerinizde olsam en ufak yerine kadar overclock ederdim. Ha ben o işin hastasıyım ondan olabilir :)

Performans arttırmak için overclocktan başka seçenek yok çünkü zaten anakartın desteklediği, hatta bırak anakartı komple soketin desteklediği en güçlü çipleri kullanıyorsunuz.

Toplarken kendim topladım. OC yapmak değildi amacım ama bir tık o döneme göre iyi seçimler yaptım.

Tekrar başlık açmak istemedim aynı sistem bende de var ve yükseltmek istiyorum.

Amd 9900x ve güncel anakartli bir sisteme geçmem mantıklı mı? Yani devasa farklar olur mu ya da ne tavsiye edersiniz tecrübeli arkadaşlardan fikir almak isterim.

mevcut sistem;
9700k
z390
3070ti

Teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı