i7 9700K ve RTX2060 Sıcaklık çalışıyor

Hava sirkülasyonu kötü bir kasa. Değiştirmenizi öneririm. Bütçenizi belirtin, yardımcı olunur.
Belirli bir bütçem yok F/P olarak uygun bir kasa önerirseniz iyi olur.
Bütçeniz ne kadar?

Açıkçası sıvı soğutma fiyatları hakkında pek bir bilgim yok o yüzden benim sistemime uygun olabilecek uygun fiyatlı bir model önerirseniz sevinirim.
Bende ASUS Dual Evo kullanıyorum genel olarak oyunlarda 75 derece sabit kalıyor ama fan sesi bayağı az geliyor bazı oyunlarda 80 sabit oluyor.
Bende fanlar ilk aldığım zaman ses çıkarmıyordu ancak şuan ses çıkarmaya başladı.
 
PSU için hangi markayı önersiniz?
High Power markasına bakılabilir. Bütçeniz ne kadar?

Belirli bir bütçem yok. F/P olarak uygun bir kasa önerirseniz iyi olur.
Aerocool Aero One modeline bakılabilir.

Açıkçası, sıvı soğutma fiyatları hakkında pek bir bilgim yok. O yüzden benim sistemime uygun olabilecek uygun fiyatlı bir model önerirseniz sevinirim.
Benim de sıvı soğutmalar hakkında pek bilgim yok.
 
Üstteki fan göründüğü üzere havayı dışarı veriyor orada sıkıntı yok, kullandığınız sıvı soğutucunun fanından tutun pompasına kadar kullandığınız işlemcinin yanında yetersiz. Kaliteli markaların sıvı soğutma sistemlerinde kullandığı fanlara dikkat edin, hepsinin statik basınç değerleri yüksektir. Dar alandaki havayı dışarı atmak için kullanılan fanların belli bir statik basınç oranına sahip olması gerekir. Hava akışı ile karıştırılmasın statik basınç. Ekran kartının sıcaklığı için yapabileceğin tek şey iyi hava sirkülasyonu olan bir kasa almak. Kasanın ön tarafında 3 fan var sanırım fakat kasanın ön panelinden alabileceği havaalanı çok dar muhtemelen fanlar oradan hava çekecek güçte de olmadığı için önden temiz hava girişi yapılamıyor.
1- Kaliteli bir güç kaynağı.
2- 240mm kaliteli bir sıvı soğutma.
3- Hava sirkülasyonu iyi bir kasa alın.
Güç kaynağınızın 85+ verimliliği var fakat güç kaynağı alınırken artık sadece buna dikkat edilir oldu. Diğer korumalar ocp, ovp, opp, ucp, scp, otp gibi bunlar hep göz ardı ediliyor. Bunlara da dikkat edin. Verimlilikten daha önemli konular bunlar.
 

Geri
Yukarı