i7 9700K'lı Sistem Tavsiyesi

Ibrahimm58

Decapat
Daha önce bir çok sistem başlığı altında karşınıza çıktım. Her ne kadar yardımcı olan olduysa da sinir bozan yorumlarda olmadı değil, ancak yardımcı olan insanların bazen yorumlarda bazen özel mesaj olarak söyledikleri bu zamana kadar beni yanıltmadı.

i7 9700K adlı işlemciyi satın alacağım.
Bana lazım olan ise anakart ve soğutucu.
Her zamanki gibi bir limit belirlemiyorum.
Sebebi ise 100 lira az ödeyip teknoloji avantajını yani performans avantajını kaybetmek istemiyorum.
Çünkü topladığım bilgisayarlar belki ayda bir defa kapanıyor veya kapanmıyor.
İstediğim i9700K işlemci için en pahalı olan veya en ucuz olan anakart veya soğutucu değilde en iyisine ulaşmaya çalışmak.

Not: i9700K - i7 8700K İkisi arasında hala farklı düşüncelere sahibim ancak en güncel ürün 9700K olduğu için bunu tercih ettim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha önce bir çok sistem başlığı altında karşınıza çıktım. Her ne kadar yardımcı olan olduysa da sinir bozan yorumlarda olmadı değil, ancak yardımcı olan insanların bazen yorumlarda bazen özel mesaj olarak söyledikleri bu zamana kadar beni yanıltmadı.

i7 9700K adlı işlemciyi satın alacağım.
Bana lazım olan ise anakart ve soğutucu.
Her zamanki gibi bir limit belirlemiyorum.
Sebebi ise 100 lira az ödeyip teknoloji avantajını yani performans avantajını kaybetmek istemiyorum.
Çünkü topladığım bilgisayarlar belki ayda bir defa kapanıyor veya kapanmıyor.
İstediğim i9700K işlemci için en pahalı olan veya en ucuz olan anakart veya soğutucu değilde en iyisine ulaşmaya çalışmak.

Not: i9700K - i7 8700K İkisi arasında hala farklı düşüncelere sahibim ancak en güncel ürün 9700K olduğu için bunu tercih ettim.
Hocam anakart tavsiyesinde de bulanacağım lakin neden i7 9700K tercihinde bulundunuz ?
Ryzen 7 3700x ve Ryzen 7 3800x gibi tek çekirdek performansı yakın, saf güç olarak ise çok güçlü işlemciler varken ?

Hocam anakart tavsiyesinde de bulanacağım lakin neden i7 9700K tercihinde bulundunuz ?
Ryzen 7 3700x ve Ryzen 7 3800x gibi tek çekirdek performansı yakın, saf güç olarak ise çok güçlü işlemciler varken ?

Merhabalar ,

Arkadaşa sonuna kadar katılıyorum. R7 3700x ve R7 3800x varken neden i7 9700K ? Tek çekirdek ve çok lu çekirdekte i9 kafa tutan hatta çoğunda geçmiş bir R7 3800X var. Anakart önerisine gelirsek İ7 9700K alacağını varsayarak Asus Rog Strix Z390 E-Gaming işini fazlasıyla görecektir. Hayırlı olsun şimdiden.

Asus Rog Strix Z390 E-Gaming kullaniyorum OC olsun giris cikislar olsun canavar gibi bir kart kesinlikle sana tavsiye ederim.

Efendim çok teşekkür ederim öneriniz için.
Gördüğüm kadarıyla sizinde sisteminiz I7 9700K üzerine kurulu.
Soğutucu ve güç kaynağı olarak bir öneriniz var mı?
İlginiz ve alakanızdan ötürü şükranlarımı sunarım :)

Selamlar vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.
Intel ürünleri her zaman oynatma, performans, verimlilik, ömür başlıkları altında kanımca Amd markasından önde.
Amd her ne kadar son zamanlarda yüksek yatırımlar ile yeni nesil işlemciler üretse de hala Intel'in gerisinde. Özellikle tek çekirdek başlığı altında. Tabi aradaki fark uçurum değil diyebileceğim kadar ufak değil(en azından bana göre).
Dilerseniz sizde buradan veya buradan kontrol edebilirsiniz. İsterseniz kendinizde araştırabilirsiniz.
Tabi ben kendi dilim döndüğünce size açıklamaya çalıştım, elbette ki benimde bilmediğim kısımlar vardır. Ancak hala tercihim Intel şirketinden tarafadır.
İlginiz ve alakanızdan ötürü tekrardan teşekkürler :)
Merhabalar ,

Arkadaşa sonuna kadar katılıyorum. R7 3700x ve R7 3800x varken neden i7 9700K ? Tek çekirdek ve çok lu çekirdekte i9 kafa tutan hatta çoğunda geçmiş bir R7 3800X var. Anakart önerisine gelirsek İ7 9700K alacağını varsayarak Asus Rog Strix Z390 E-Gaming işini fazlasıyla görecektir. Hayırlı olsun şimdiden.

Selamlar ilginiz ve alakanız için çok teşekkür ederim.
İlk sorunuzun yanıtını hemen yukarıda cevaplamış bulunmaktayım. Dilerseniz okuyabilirsiniz.
İşlemcimi bugün itibariyle satın aldım.
İlginiz ve alakanızdan ötürü teşekkürler :)
Sevgiyle kalın!
Sistem ne amaçla kullanılacak ?
Sistemlerimi kendi mesleğim doğrultusunda kullanmaktayım.
Site Kurma, Bazen Yönetme, Kiralama, Satış - Forum Hazırlama, Bazen Yönetme, Kiralama, Satış -
Oyun Serverleri (Kurulabilecek her oyun bir sınır yok) - İnternet Reklamcılığı (Oyun Server reklamı veya yayın açma) bunlar gibi bir çok alanda hizmet vermekteyim.
Kurduğum tüm sistemler bu amaç uğruna çalışmaktadır.

Son düzenleme:
Merhaba,
Ben de sistemimi toplarken sizin düşünce yapınıza benzer şekilde hareket etmiştim. Fikir vermesi açısından tüm bileşenlerimi paylaşabilirim;
Msi M5 Z370 (indirim yakalayıp 1100₺ almıştım. Z390 seçmeme sebebim budur. İşlemcimi çok rahat 5.0 ghz oc yapabildim)-İ7 9700K- RTX 2080 - Corsair RMi 750W gold - 1 TB intel 660p ssd- 250GB samsung 860 evo - Phanteks p600s kasa- Corsair H115i 280 mm sıvı soğutma - Corsair Vengeance 2*8 gb 3000 mhz Ram.
Performansından şu ana kadar çok memnunum. Beni hiç üzmedi. Sisteminiz şimdiden hayırlı olsun.

Merhaba,
Ben de sistemimi toplarken sizin düşünce yapınıza benzer şekilde hareket etmiştim. Fikir vermesi açısından tüm bileşenlerimi paylaşabilirim;
Msi M5 Z370 (indirim yakalayıp 1100₺ almıştım. Z390 seçmeme sebebim budur. İşlemcimi çok rahat 5.0 ghz oc yapabildim)-İ7 9700K- RTX 2080 - Corsair RMi 750W gold - 1 TB intel 660p ssd- 250GB samsung 860 evo - Phanteks p600s kasa- Corsair H115i 280 mm sıvı soğutma - Corsair Vengeance 2*8 gb 3000 mhz Ram.
Performansından şu ana kadar çok memnunum. Beni hiç üzmedi. Sisteminiz şimdiden hayırlı olsun.

Efendim ilginiz ve alakanız için çok teşekkür ederim.
Gerçekten yardımcı oldu yazdıklarınız. Özellikle soğutucu ve güç kaynağı kısmı. Bunun için tekrardan teşekkür ederim.
Güzellikler sizinle olsun, kendinize iyi bakın!

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı