i7 9750H 1650 laptopta performans düşüklüğü

Dorzi

Kilopat
Daha fazla  
RAM
8 GB
Ekran kartı
GTX 1650
Anakart
Laptop
İşlemci
i7 9750H
Merhaba, eskiden böyle bir şey yoktu. Oynadığım oyunlar ETS 2, Assetto Corsa, Forza, Roblox gibi şeyler. ETS 2 oynarken eskiden az drop olurdu RAM çok yeterli değildi ama son zamanlarda bu aşırı arttı. Assetto Corsa'da aynı şekilde oyun artık çok daha yavaş yükleniyor. (oyunlar SSD'e) oyunu arka plana alınca Windows kasıyor. 23H2 güncellemesini yapmadım. Steam'den dosya doğrulaması yaptım yine aynı. Malwarebytes ile tarattım yine aynı. Sıcaklıkta sıkıntı yok ortalama Max 90 derece oluyor. Hatta altında soğutucu var. ETS 2 de Truckers MP oynuyorum oyunda sürekli droptan Online'dan atıyor. Assetto Corsa'da aynı şekilde. FPS konusunda düşüş yok gibi. Hatta böyle oluyor diye maksimum Performans'a aldım yine aynı. Çözüm format olabilir ama önemli şeyler var maalesef. Atabilsem direkt Windows 10'a atardım. Geri dön olsa dönerdim ama yok maalesef. Sizce sorun ne ve ne yapmalıyım? Not: Bilgisayar 3-4 Yıllık.

Önemli şeyleri Drive'a yedekleyip format atabilirsiniz. Bunun dışında 8 GB RAM eklemesi yapmanız bayağı rahatlatır sisteminizi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Önemli şeyleri Drive'a yedekleyip format atabilirsiniz. Bunun dışında 8 GB RAM eklemesi yapmanız bayağı rahatlatır sisteminizi.
Evet bunun farkındayım yakın bi zamanda yapmak istiyorum. ama eskidende öyle değildi.

Sorun muhtemelen RAM eksikliği. Arkaplana attığınızda Windows'un kasması da bunun göstergesi.
Evet ama eskidende 8gb varken böyle bir sorun yoktu. Son zamanlarda olmaya başladı.

Evet bunun farkındayım yakın bir zamanda yapmak istiyorum. Ama eskidende öyleydi.

Evet ama eskidende 8 GB varken böyle bir sorun yoktu. Son zamanlarda olmaya başladı.

Eskiden de öyleydi diyorsunuz ama 3-4 yıllık süreçte oyunlara gelen güncellemeleri neden düşünmüyorsunuz? Oyunlara güncelleme geldikçe bu tarz sorunlar olabilir. Ayrıca 3-4 yıllık makineye hiç bakım yapıldı mı? Eğer cevap hayır ise ilk iş bakım yaptırmak. Daha sonra duruma göre format bir seçenek olabilir. Ayrıca RAM takviyesini yapmanızı tavsiye ederim.

Eskiden de öyleydi diyorsunuz ama 3-4 yıllık süreçte oyunlara gelen güncellemeleri neden düşünmüyorsunuz? Oyunlara güncelleme geldikçe bu tarz sorunlar olabilir. Ayrıca 3-4 yıllık makineye hiç bakım yapıldı mı? Eğer cevap hayır ise ilk iş bakım yaptırmak. Daha sonra duruma göre format bir seçenek olabilir. Ayrıca RAM takviyesini yapmanızı tavsiye ederim.
Pardon eskiden öyle değildi yazacaktım yanlış olmuş. Bakim ara ara oldu biraz. 2 hafta öncesiyle şuan hali gözle görülür fark var. Benim kendim yapabileceğim birşey var mi bir ayar gibi?

Pardon eskiden öyle değildi yazacaktım yanlış olmuş. Bakim ara ara oldu biraz. 2 hafta öncesiyle şu an hali gözle görülür fark var. Benim kendim yapabileceğim bir şey var mi bir ayar gibi?

Siz önce disk testi yapın o zaman. HardDiskSentinel ile sağlık değerlerine bakın ve HD Tune ile bad sektör taraması yapın ve değerlere bakın.

Ekran görüntüsü 2023-11-05 122916.png

256 GB olan SSD ve Windows kurulu yer. Diğeri HDD. Ben eskiden başka bir programda bakmıştım galiba %100 yada %98 di hatırlayamadım şimdi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı