Donanım Özellikleri:
İşlemci: Intel Core I7 9750-H
Ekran Kartı: Nvidia GeForce GTX 1660Ti Max-Q
Ram: 8 GB
Sorunuma gelecek olursak, yaklaşık 3-4 gündür oyunlarda inanılmaz FPS dropları yaşamaya başladım. Oyunlardan Alt+Tab atamaz oldum ve oyunlarda 1-2 dakikaya kadar uzayabilen donmalar gerçekleşmeye başladı. Görev yöneticisini açıp güncel oyunun bellek kullanımına baktığımda ise en fazla 2.5-3 gb ram kullandığını görüyorum fakat buna rağmen bellek kullanımı için %98'i kullanılıyor olarak belirtiyor. Sistem özelliklerine baktığımda ise ram'in 8gb olduğunu ve kullanılabilir miktarın da 7,81gb olduğunu görüyorum yani bir sorun yok gibi. Bilgisayarın sadece opera gx açıkken kullandığı ram miktarı ise 5 gb bana çok fazla geldi bunu nasıl çözebilirim. Bilgisayar bir anda kullanılamaz hale gelmeye başladı. Yardım edebilir misiniz?
Not: Oyuna girerken arka planda spotify hariç hiçbir uygulama veya oyun açık olmuyor sadece oynadığım oyun ve spotify çalışıyorken bellek kullanımı 7.8 gblara kadar yükseliyor. Ayrıca Opera GX'in bellek kullanımı ise 600-800mb civarında değişiyor açılan sekmeye ve sekmelerdeki içeriğe göre.