i7-9750H tüm oyunlarda düşük FPS

deadthecorpse

Femtopat
Katılım
20 Eylül 2020
Mesajlar
17
Merhabalar bir dizüstü oyun bilgisayarım var özellikleri şu şekilde:

Lenovo L340-15IRH Intel(r) Core(tm) i7-9750H CPU @ 2.60GHz (Speed? 4.5 GHz ) / RAM: 8 GB / video Card: NVIDIA GeForce GTX 1650.

Bilgisayarıma format attıktan sonra tüm oyunlarda FPS dropu yaşamakayım. Önce 60-70 arasında oluyor sonra aniden 50 civarına düşünüyor ondan sonra en düşük bu sistemle 38 FPS'e kadar gördüm. Tabii ki sonunda 60 ve üzerine çıkıyor ama bu dropu devamlı yaşıyorum. Pil performansını maksiumum yaptım, ekran kartı driverlarımı güncelledim. MSI Afterburner programından sıcaklığıda ölçtüm, 60-70 celsius arasında gidip geliyor devamlı. Ne yaptıysam, hiçbir şekilde düzeltemedim. Bazı arkadaşlar RAM'in yetersiz olduğunu söyledi ama format atmadan önce gayet yüksek performans ve yüksek ayarlarda hiçbir sorun olmadan oynayabiliyordum. Kesinlikle bir şeyler kaçırıyor olmalıyım. Yardımcı olursanız çok memnun olurum.
 
Sürücü çakışmasından kaynaklı bir sıkıntı olabilir. Pek bir bilgim yok bu konuda.
 
Arkadaşlar sanırım sorunu buldum. Hiçbir şey yapmıyorken bile RAM'imin en az %35'i kullanılıyor ve gerçekten bilgisayarımın normal bir şekilde internette gezinirken bile kasmaya başladığını fark ettim. Opera'da gezinirken %60'a kadar çıkıyor bu kullanım. Eskiden böyle değildi. İnternet ve birkaç program arkada açık olmasına rağmen pek çok oyun oynuyordum eskiden. Şimdi bunu çözmeye çalışıyordum ama bu seferde burada takılı kaldım.
 
Temiz kurulum yapabildiğinize emin misiniz? Yeniden formatlayın pcyi. Düzgün şekilde temiz kurulum yapın. Sürücüleri en güncel olacak şekilde WHQL olarak indirin ve kurun. Başlangıçta sistemle beraber başlatılan uygulamalara dikkat edin, anormal bir şey var mı bakın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı