i9 10900K işlemciye overclock nasıl yapılır?

Asusun Aİ OC özelliğini kullanıdım fakat verim alamadım.
Onu bilmiyorum ama Technopat YouTube kanalında Intel Performance Maximizer programının videosu var. orada zaten hış aşırtma yapıldığı için çok performans etkilemedi ama sizde daha fazla performans verecektir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Teşekkür ederim ama çarpan kilidi açık işlemci aldım ve bunu kullanmak istiyorum.

Biraz voltaj verin. Sonra frekansı 5.1-5.2 yapın. Sonra stabil çalıştığı mum vinimoltaja kadar düşürün. Tabii frekansı yükselttikten ve voltajı seviyeli seviyeli düşürdükten sonra Benchmark çalıştır stabil mi anlamak için.
 
Biraz fazlaymış. Eğer düşürebiliyorsanız 1.4'e falan düşürmeyi deneyin bence.
Sanırım işlemci silikon kalitem biraz alt düzeyde. 1.4V'den 1.450V'ye kadar kademeli yükselttim. Hepsinde de sorun oluştu. Sonrasında 1.480v'a çıkardım direkt. Stabil bir şekilde çalışıyor şu an. Kademeli bir şekilde düşürecektim fakat işlemcinin ara ara 1.47 küsür volt çektiğini gördüğüm için düşürmüyorum.
 
Sanırım işlemci silikon kalitem biraz alt düzeyde. 1.4V'den 1.450V'ye kadar kademeli yükselttim. Hepsinde de sorun oluştu. Sonrasında 1.480V'a çıkardım direkt. Stabil bir şekilde çalışıyor şu an. Kademeli bir şekilde düşürecektim fakat işlemcinin ara ara 1.47 küsur Volt çektiğini gördüğüm için düşürmüyorum.

Isınma yoksa ve güç tüketimi fırlamadıysa sorun yok.
 
Güç tüketimi yük altında 270w 300w arası dolanıyor. İzlediğim videolarda da öyle. Biraz güce aç bir işlemci. Isınma konusu da 360mm sıvı soğutucu sağolsun bastırıyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı