i9-11900K için FurMark testinde 91 derece fazla mıdır?

Hocam gücü düşmesin ama sıcaklığı da düşsün, böyle bir voltaj yapabiliyor muyuz?
Güç seçeneklerinden yüksek performans seçiliyse Dengeli'ye alabilirsiniz. Performans kaybı olacaktır ama bir nebze sıcaklık farkı da olabilir.

Voltaj da düşürülebilir ama konuya çok hakim değilseniz bulaşmayın derim.

Bu kadar i9 muhabbeti bünyeme ağır geldi sanırım. Gidip 9100F ve GTX 960'ımla tır süreyim :D :D

Hocam gücü düşmesin ama sıcaklığı da düşsün, böyle bir voltaj yapabiliyor muyuz?
Voltajı ince ayarlayarak minimum performans kaybıyla hatta bazen kazançla sıcaklık biraz düşürülebiliyor ama Intel tarafında nasıl yapılır, her anakartta yapılır mı vs bilmiyorum. Biraz araştırıp uğraşmanız, biraz da şanslı olmanız lazım. Aynı model CPU'ların ufak tefek kalite farkları oluyor, özellikle de bu gibi voltaj ayarlarında şansınıza iyi işlemci denk gelmesi de fark yaratabiliyor.

Yanlış hocam. Zaten kasanızın önünde hava girişi yok anladığım kadarıyla. Bu bile 5 hatta belki 10 derece bile sıcaklık farkı oluşturabiliyor. Radyatörü kasanın önünde kullanıyorsanız eğer, fanların havayı dışardan içeri verecek şekilde konumlanması gerek. Üst ve egzoz fanlar ise havayı içerden dışarı atacak şekilde konumlanmalı. Zamanında 11700F ve 240 mm sıvı soğutmalı sistemim vardı. Sıcaklık konusuna bayağı takıntılıydım ve bu konuları enine boyuna araştırıp test ettim. 11700F + Yarı mesh kasa ile prime95'te maksimum 52 derece sıcaklık alıyordum.
Merhabalar,

Kasamın önü mesh ızgara, 3 adet fan hava girişi yapıyor. Kasa üstünde 240mm sıvı soğutma radyatörü, kasa içerisindeki havayı çekiyor, dışarı atıyor. Ve artı olarak 1 tane egzoz fanı var arkada.

Ryzen 7 5800x3d işlemci kullanıyorum. Furmark CPU burner testinde maksimum 82 dereceyi görüyor, orada sabitleniyor.

Bu sıcaklığın bu işlemci için normal olduğunu söyleyenler oldu.
Sıvı soğutma sistem için 82derecenin fazla olduğunu söyleyen oldu.
Oyunlarda kolay kolay işlemcinin %100 çalışmayacağı için ( oynadığım oyunlarda %50 kullanım civarında, 60 derecelerde geziyor. Bazen 65) sıcaklık değerlerinin normal olduğunu söyleyenler oldu.

Sizce bu değerler normal midir, ne düşünüyorsunuz?

Ve Sıvı soğutmanın kendi macunu üzerinde, eğer kaliteli pahalı bir termal macun alırsam, kullanırsam, bu sıcaklık değerleri ne kadar düşer?

Hava akımını tam tersi yapmışsınız. Aynı temperli camlı kasa bende de var. Yeni nesil kasalarda hava akışı standart olarak, fanlar havayı önden ya da üstten alır, egzoz fanından dışarı atılır. Yeni mimari bir işlemciden bahsediyoruz. Çarpan kilidi açık zaten ve overclock yapsanız da bu sıcaklıklara ulaşması son derece zordur. Ki overclock yapmamışsınız. Bir yerde bir yanlış yapmışsınız.

Merhabalar,

Kasamın önü mesh ızgara, 3 adet fan hava girişi yapıyor. Kasa üstünde 240mm sıvı soğutma radyatörü, kasa içerisindeki havayı çekiyor, dışarı atıyor. Ve artı olarak 1 tane egzoz fanı var arkada.

Ryzen 7 5800x3d işlemci kullanıyorum. Furmark CPU burner testinde maksimum 82 dereceyi görüyor, orada sabitleniyor.

Bu sıcaklığın bu işlemci için normal olduğunu söyleyenler oldu.
Sıvı soğutma sistem için 82derecenin fazla olduğunu söyleyen oldu.
Oyunlarda kolay kolay işlemcinin %100 çalışmayacağı için ( oynadığım oyunlarda %50 kullanım civarında, 60 derecelerde geziyor. Bazen 65) sıcaklık değerlerinin normal olduğunu söyleyenler oldu.

Sizce bu değerler normal midir, ne düşünüyorsunuz?

Ve Sıvı soğutmanın kendi macunu üzerinde, eğer kaliteli pahalı bir termal macun alırsam, kullanırsam, bu sıcaklık değerleri ne kadar düşer?
Sıcaklıklar gayet normal. Termal macun en fazla 1-2 derece fark ettirir. Sıvı soğutma modeliniz nedir?

@Neshter Hocam, kasa böyle. Böyle herhangi bir montaj hatası görüyor musunuz?
1684338602461.jpeg

Odam dediğim gibi çok toz alıyor, her gün fırça vursam bile tozlar birikiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı