i9 12900K için Corsair H150i Elite Capellix nasıldır?

!BaDBoY!

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,

Intel 12900k işlemcimi soğutması için Corsair H150i Elite Capellix soğutucusunu almak istiyorum. Soğutucunun çok sesli çalıştığına dair şikayetler okudum. Eğer bu yüksek ses soğutucunun fanlarından kaynaklanıyorsa ileride Corsair'in QL120 fanları ile upgrade edebilirim. Ama bu yüksek ses pompadan kaynaklanıyorsa o biraz sıkıntı, 12900K'yı bu sıvı soğutma ile soğutabilir miyim? Kullanan arkadaşlar deneyimlerini paylaşırsa çok sevinirim.

Corsair ekosistemi yaptığım için aslında bu sıvı soğutmayı istiyorum Corsair QL120 fanlarım var. İlerde H150i'ye de bu fanları takmak istiyorum. Ekosistem açısından güzel olur diye düşünüyorum. 12900K yı soğutamaz mı ? Genelde 2K 4K oyunlar oynuyorum

H150 soğutamazsa hiçbir soğutucu soğutamaz zaten de Arctic Liquid Freezer II 360 hem bir miktar daha iyi soğutacaktır, hem de özellikle pompası daha sessiz. H150 kadar estetik görünmeyebilir tabii, ışıksız düz siyah bir soğutucu.

H150'i çok fazla mı ses çıkartıyor ? Ve bu ses fandan mı kaynaklı pompadan mı ? Eğer fanlardan kaynaklı bir ses varsa üstündeki fanları Corsair QL120 ile değiştireceğim

H150'i çok fazla mı ses çıkartıyor ? Ve bu ses fandan mı kaynaklı pompadan mı ? Eğer fanlardan kaynaklı bir ses varsa üstündeki fanları Corsair QL120 ile değiştireceğim

Corsair AIO'ların pompaları genelde daha gürültülü olur. Arctic, EK AIO, Lian-Li Galahad, Phanteks Glacier gibi modellerin pompaları Corsair'lere göre daha sessizdir. MSI'ın yeni S360 model soğutucusu da oldukça sessiz ama fiyatı ateş pahası. Fan olarak H150'de hangi fan var bilmiyorum ama Noctua fan da taksanız eğer pompa sesliyse o sesi duyarsınız kaçarı yok. BIOS'tan pompa hızını düşürmek bir seçenek tabii ki ama 12900K gibi bir işlemcide soğutucunun performansını sınırlamak da istemezsiniz.

Normal hızda soğutur, sorun olmaz. 12900K çok güç çeken bir işlemci, en iyi soğutucuyu da taksanız yükte illa ki biraz ısınacak ama H150 de dizginleyecektir, şüpheniz olmasın. Pompa için manuel curve ayarı yaparsınız en kötü.

Corsair AIO'ların pompaları genelde daha gürültülü olur. Arctic, EK AIO, Lian-Li Galahad, Phanteks Glacier gibi modellerin pompaları Corsair'lere göre daha sessizdir. MSI'ın yeni S360 model soğutucusu da oldukça sessiz ama fiyatı ateş pahası. Fan olarak H150'de hangi fan var bilmiyorum ama Noctua fan da taksanız eğer pompa sesliyse o sesi duyarsınız kaçarı yok. BIOS'tan pompa hızını düşürmek bir seçenek tabii ki ama 12900K gibi bir işlemcide soğutucunun performansını sınırlamak da istemezsiniz.

Normal hızda soğutur, sorun olmaz. 12900K çok güç çeken bir işlemci, en iyi soğutucuyu da taksanız yükte illa ki biraz ısınacak ama H150 de dizginleyecektir, şüpheniz olmasın. Pompa için manuel curve ayarı yaparsınız en kötü.

Anladım hocam teşekkürler. O zaman 12900K yı soğutmakta çok sıkıntı yaşamam tek sıkıntı olarak pompa sesi var sanırım umarım o da çok fazla dikkat dağıtmaz.Genelde 2K da oyunlar oynarım tam işlemci tam güç çok çekmez diye düşünüyorum pompa da ona göre çalışır. Beyaz bir kasa yaptığım için siyah renkteki seçeneklere çok yönelemiyorum. Kasamın geri kalan fanları corsair olacağı için 150i'ye yönelmek durumunda kaldım umarım çok üzmez

Anladım hocam teşekkürler. O zaman 12900K'yı soğutmakta çok sıkıntı yaşamam tek sıkıntı olarak pompa sesi var sanırım umarım o da çok fazla dikkat dağıtmaz. Genelde 2K da oyunlar oynarım tam işlemci tam güç çok çekmez diye düşünüyorum pompa da ona göre çalışır. Beyaz bir kasa yaptığım için siyah renkteki seçeneklere çok yönelemiyorum. Kasamın geri kalan fanları Corsair olacağı için 150I'ye yönelmek durumunda kaldım umarım çok üzmez

Bir tık hortlatmış oluyorum kusura bakmayın. Aynı soğutucuyu almayı düşünüyorum. Üründen memnun musunuz?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı