i9 12900K RX 6950 XT sisteme 4000 TL PSU önerisi

Corsair’in üst seviye PSU’ları alabileceğiniz en üst seviye PSU’lardandır. RMX de Corsair’in üst seviye PSU serilerindendir, AX-HX-RMX-SF serileri ile CV-VS serilerini karıştırmayın.

Valla ROG ekosistem kurmayacak olduktan sonra ben de ASUS PSU almazdım. Asus PSU’larını Seasonic’e yaptırıyor. Taş gibi Seasonic Prime serisi PSU’lar dururken Seasonic’in fason ürettiği malı almam. Kabul Thor da üst seviye ama Seasonic kendi PSU’larından daha iyi bir PSU’yu, kendine rakip olarak neden üretsin? Yani şöyle düşünün: hem kendine, hem Apple’a ekran üreten Samsung en iyi ekranlarını kendi telefonlarında mı kullanır, yoksa Apple’a mı verir?

be quiet!'ın üreticisi FSP ise o zaman ben bunu alıp geçeyim arkadaşlar uygunsa 😅

İnşallah bunda Aerocool P7 gibi oyuna girince güç kesip restart atma falan olmaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Be Quiet! 'ın üreticisi FSP ise o zaman ben bunu alıp geçeyim arkadaşlar uygunsa 😅

FSP'nin be quiet! PSU'sunu üretiyor olması, her PSU'nun aynı kalitede olduğu anlamını taşımaz. FSP'nin her PSU'da iyi olduğu anlamını da taşımaz. Dolayısıyla alakasını pek anlayamadım ama tercih senin.

1000W versiyonunun detaylı bir incelemesini bulamadım. 850W versiyonu iyiydi ama aynı serinin farklı W olan versiyonlarında dahi farklılık oluşabileceği için net bir şey söylemek zor.

FSP'nin be quiet! PSU'sunu üretiyor olması, her PSU'nun aynı kalitede olduğu anlamını taşımaz. FSP'nin her PSU'da iyi olduğu anlamını da taşımaz. Dolayısıyla alakasını pek anlayamadım ama tercih senin.

1000W versiyonunun detaylı bir incelemesini bulamadım. 850W versiyonu iyiydi ama aynı serinin farklı W olan versiyonlarında dahi farklılık oluşabileceği için net bir şey söylemek zor.
Şunları buldum bir inceleme sitesinde değerler iyi mi anlayamadım ama sizce nasıl acaba?

Dosya Ekleri

• unknown (1).png
    unknown (1).png
    42 KB · Görüntüleme: 37
  • unknown.png
    unknown.png
    90,1 KB · Görüntüleme: 41
Herkese merhabalar,

Öncelikle herkes den konuyu hortlattığım için çok özür dilerim.
Dört sayfalık konuda sorunun çözüldüğüne dair bir cevap bulamadım.
Sorun çözüldü ise de hangi marka ve model psu ile çözüldüğünü göremedim.
O yüzden konu sahibine @Amenotejikara sorunu çözüldü ise nasıl çözüldüğünü sormak isterim.
Tabi sizlerden de yardımlarınızı beklemekteyim.

Kasım ayı indirimleri kampanyasından satın aldığım "Saphire Nitro+ Radeon Rx 6950 xt" ekran kart'ımı pazartesi (14.11.2022) günü saat 16:30 civarı kargodan teslim aldım.

@Amenotejikara Senin yaşadığın sorunu iki gündür birebir yaşamaktayım.
Hangi oyunu açarsam açayım oyun başlamadan psu gücü kesiyor, psu dan tık diye ses geliyor ve pc kapanıyor.

Aynı durumu benchmark programları ile de yaşıyorum.
Mesela Furmark 1080p veya 4k benchmark başlatmak için run desem sistem pc anında komple kapanıyor.

Donanım özelliklerim aşağıdaki gibidir.

İşlemcim = Ryzen 5900 x
Ekran katrım = Radeon Rx 6950 xt (eski ekran kartım 02.2019 dan beri rx 590 idi)
Psu = Aerocool P7 850W 80+ Platinum (2019 dan beri kullanıyorum)

Herkese yardımları için şimdiden teşekkürler.

Herkese merhabalar,

Öncelikle herkes den konuyu hortlattığım için çok özür dilerim.
Dört sayfalık konuda sorunun çözüldüğüne dair bir cevap bulamadım.
Sorun çözüldü ise de hangi marka ve model psu ile çözüldüğünü göremedim.
O yüzden konu sahibine @Amenotejikara sorunu çözüldü ise nasıl çözüldüğünü sormak isterim.
Tabi sizlerden de yardımlarınızı beklemekteyim.

Kasım ayı indirimleri kampanyasından satın aldığım "Saphire Nitro+ Radeon Rx 6950 xt" ekran kart'ımı pazartesi (14.11.2022) günü saat 16:30 civarı kargodan teslim aldım.

@Amenotejikara Senin yaşadığın sorunu iki gündür birebir yaşamaktayım.
Hangi oyunu açarsam açayım oyun başlamadan psu gücü kesiyor, psu dan tık diye ses geliyor ve pc kapanıyor.

Aynı durumu benchmark programları ile de yaşıyorum.
Mesela Furmark 1080p veya 4k benchmark başlatmak için run desem sistem pc anında komple kapanıyor.

Donanım özelliklerim aşağıdaki gibidir.

İşlemcim = Ryzen 5900 x
Ekran katrım = Radeon Rx 6950 xt (eski ekran kartım 02.2019 dan beri rx 590 idi)
Psu = Aerocool P7 850W 80+ Platinum (2019 dan beri kullanıyorum)

Herkese yardımları için şimdiden teşekkürler.

Psu'dan dolayıymış Msi MPG A1000G 1000 w PSU aldım ve sorunum çözüldü.

Tekrardan merhaba,

Bilgisayarımın kapanma sorunu ile ilgili olarak sizlere geri dönüş yapmak istiyorum.
Sorunum FPS Hydro ptm Pro HPT2-1200W 80+ Platinum PSU alarak çözülmüştür.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı