i9 13900K için kasa ve soğutma önerisi

Cevap verilirken lütfen başlık sahibinin ihtiyaçları iyi analiz edilsin. Ön bölüme takılan zaten çok fazla kasa bulunabilir ama performans düşüklüğü olur.

@veinsidex ben Phanteks P600S kullanıyorum. Üst bölüme ve alt bölüme 420 takılmıyor. Onun araştırmasını yapman gerekiyor. Soğutucu markaları kendinlerini 420mm'e adapte etti ama kasalar henüz edemedi :D
Üst paneli 420mm olan kasa bulamazsınız, yurt dışında bile zor bulması çok pahalılar. Bütçesini aşmadan bulması imkansız.

Üst tarafa 420mm takabileceğiniz tek kasa. Corsair 7000D Airflow Temperli Cam Full Tower ATX Bilgisayar Kasası - Siyah ama bununda stoğu yokmuş, siz düşünün artık.

Üst paneli 420mm olan kasa bulamazsınız, yurt dışında bile zor bulması çok pahalılar. Bütçesini aşmadan bulması imkansız.

Üst tarafa 420mm takabileceğiniz tek kasa. Corsair 7000D Airflow Temperli Cam Full Tower ATX Bilgisayar Kasası - Siyah ama bununda stoğu yokmuş, siz düşünün artık.
Bence burada bu kadar zamanın biraz ötesinde sistem kuruluyorsa en azından alt bölüme de 360 soğutucu takılabilecek bir kasa almanız sizi 2-3 sene ileri götürür. Çünkü artık ekran kartları da yavaş yavaş sıvı soğutma desteğine geçtiler ve onlar da aynı şekilde dikey pozisyonda çalışmak istemiyorlar :)

Gönderdiğiniz kasa üst bölüme 420 alıyor doğru ama ekran kartı için alt bölümde en azından 360 slotu olmalı.

Bence burada bu kadar zamanın biraz ötesinde sistem kuruluyorsa en azından alt bölüme de 360 soğutucu takılabilecek bir kasa almanız sizi 2-3 sene ileri götürür. Çünkü artık ekran kartları da yavaş yavaş sıvı soğutma desteğine geçtiler ve onlar da aynı şekilde dikey pozisyonda çalışmak istemiyorlar :)

Gönderdiğiniz kasa üst bölüme 420 alıyor doğru ama ekran kartı için alt bölümde en azından 360 slotu olmalı.
360mm kullanacağım teşekkür ederim peki son bir sorum bu islemciyi oyunlarda nasıl 60 derece altında tutarım hangi sogutucu bunu sağlar.

Sıvı soğutmalı kartlar gelmeye başlamış olabilir ancak gerek olduğunu düşünmüyorum hava akışı iyi olan büyük bir kasa yine yıllarca götürecektir bahsettiğiniz kasa tipi yine kasa bütçesinin çok üstünde kalan tiplerden en azından benim gördüğüm kadarıyla.

360mm kullanacağım teşekkür ederim peki son bir sorum bu islemciyi oyunlarda nasıl 60 derece altında tutarım hangi sogutucu bunu sağlar.

Hocam o işlemciyi 60 derecenin altında tutamazsınız ne yazık ki hangi soğutucuyu alırsanız alın oyun konusunda 55-70 arasında dalgalanacaktır diye düşünüyorum oyun benchmarklarına bakabilirsiniz ancak render gibi konularda işlemcinin 100 dereceye ulaşıp thermal throttling yapması kaderinde var maalesef.

Son düzenleme:
60 derece çok hayal dünyasından bir hedef olur :) Ancak OC ile bir nebze daha düşürebilirsiniz.

Tavsiyem eğer kasa alacaksanız soğutucu olarak tier 1 seviyesinde Lian veya Arctic gibi bir soğutucu almanız. P600S kasa hava akışı olarak gayet iyidir. Üst bölümüne Arctic 360'ta sığıyor.

Arctic LF II 360 için o kadar ödeme yapmayın. DeepCool Castle 360, F/P olarak çok iyi bir konumda. Zaten i9 13900'ü mevcut soğutma sistemleriyle serin tutma şansınız yok. Standartları yakalasanız yeterli.

Arkadaşlar ne zaman soğutucu tavsiyesine baksam Arctic Liquid 360MM ürününü öneriyorlar. Piyasanın en iyisi bu olabilir mi? Daha iyisi varsa nedir?

Bütçe 5500 6000.

İlk defa sistem toplayacağım kendim ve YouTube üzerinden birçok toplama videosu izledim kafamda bir şeyler oluşuyor fakat parça seçiminde sorun yaşarım diye tereddüt ediyorum. Özellikle kasa ve işlemci soğutucu anlamında. 420mm sıvı sogutma düşünüyorum Corsair'in H170i modeli fakat Phanteks P500a içine sığar mı sığmaz mı diye kararsız kalıyorum. Çünkü kasada 420mm diyor ama radyatör 450mm yazıyor anlamıyorum pek. İade isleriyle falan uğraşmak istemiyorum hiç. Nasıl bir çözüm bulabiliriz?

Kasa bütçem 3500 4000 TL.
Sıvı soğutma 5000 6000 TL.
Yurtdışından getirebilme imkanın varsa Fractal Design Torrent kasa olarak. Sıvı soğutucu olarak Arctic Liquid Freezer II 420

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı