Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Çözüldüi9 13900K sistem oyunlarda mavi ekran hatası
Güç kaynağı
Cooler Master MWE V2 80Plus Gold 1250W Full modüler 140mm fan
Not: Bu güç kaynağının fanı dönmüyor. Bozuk olduğu için mi yoksa yük altında mı dönüyor bilmiyorum.
İşlemci sıvı soğutucu:
Arctic Liquid Freezer II - 360 Intel / AMD uyumlu, 360mm
Reddit'deki bu arkadaş benzer bir hata alıyor. Reddit
Cevap için teşekkür ederim. Bende tam sorunu çözdüğümü yazmak için siteye girdim. Windows 11 kullanıyordum. Windows 10 kurdum, şuan bilgisayar kapanmıyor, ama güç kaynağının fanı halen çalışmıyor. Sorun güç kaynağı değilmiş zaten
Yazdıklarınıza gelirsek. Xmp kapalı zaten. Windows kurduktan sonra Armoury Crate'ide kurmuştum. Wifi donanımı var ama kullanmıyorum onun yerine kablolu kullanıyorum. Yine de ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.
@EgeN7 arkadaşım da dün çok ilgilendi. Ona da çok teşekkür ederim.
Ne olur ne olmaz diye. Bir kaç gün geçtikten sonra konu çözüldü diye bildiririm. Şuan tam emin değilim.
Bilgisayarın kapanmasına neden olan sorunu tam olarak bulamadım ama formattan sonra çok şükür bir problem yok.
Güç kaynağınızın sayfasında gürültü seviyesi kısmında %20'de 0 dBA olduğu belirtilmiş. Belli ki fan dönmüyor bu sıralarda. Sistem donanımları güçlü ancak buna rağmen sisteminizdeki bu 1250W'lık güç kaynağını yük altına sokmak da zor iş açıkçası. Fanın döndüğünü görebilmeniz için yüke bindirmeniz gerek sistemi.
Noise Level @ 20%
0 dBA
Noise Level @ 50%
15.8 dBA
Noise Level @ 100%
30.1 dBA
11 Haziran'dan itibaren başlayan 5 hata da aynı sürücüden kaynaklanmış.
BEDaisy.sys yani BattlEye sürücüsü.
Rich (BB code):
*** WARNING: Unable to verify timestamp for BEDaisy.sys
Tarihi Nisan 2022 görünüyor. Geçen mavi ekran alan başka birinde de Nisan 2022 görünüyordu tarih. Sanırım sürücü bir türlü güncellenemiyor. Veya doğru sürücü yerine eski sürücünün kalıntısı var, yenisi yerine sürekli bu sürücü çalışıyor arka planda.
Rich (BB code):
Loaded symbol image file: BEDaisy.sys
Image path: BEDaisy.sys
Image name: BEDaisy.sys
Browse all global symbols functions data
Timestamp: Tue Apr 19 20:09:51 2022 (625EECDF)
* Görev yöneticisinde BattlEye ile alakalı ne varsa hepsini sonlandırın.
- Tüm oyunlarınızın dizinlerindeki BattlEye dosyalarını kaldırın.
- Daha sonra bu oyunların oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrulayın.
- Veya direkt oyunun kendisine girmeye çalışınca otomatik indirecek.
* Sistemde Windows'un Hyper-V (sanallaştırma sistemi) açık. Sanal makine, sanal makine yazılımı, emülatör (BlueStacks vs.) kullanmıyorsanız Hyper-V'yi kapatın. Hyper-V bazı oyunlar ve anti-hileler ile problem çıkarmasıyla ünlü. Ancak bu özelliği kapatmak biraz zorlu olabiliyor. Kapandı sanıyorsunuz ama açık vs. olabiliyor. Kapatmak için tüm yöntemleri deneyin.
ASUS Prime Z790-A WIFI, an Intel Z790 LGA 1700 ATX motherboard with PCIe® 5.0, four M.2 slots, 16+1 DrMOS, DDR5, Intel WIFI 6E, 2.5 Gb LAN, HDMI®, DP, USB 3.2 Gen 2x2 Type-C®, front USB 3.2 Gen 2 Type-C®, Thunderbolt⢠(USB4®) support
* Ancak güncellemeden önce yine aynı BIOS sayfasında altlarda bulunan Intel ME'yi de indirip kurun. BIOS'u güncellemeden önce bununla ilgili bir uyarı yapılmış.
ASUS Prime Z790-A WIFI, an Intel Z790 LGA 1700 ATX motherboard with PCIe® 5.0, four M.2 slots, 16+1 DrMOS, DDR5, Intel WIFI 6E, 2.5 Gb LAN, HDMI®, DP, USB 3.2 Gen 2x2 Type-C®, front USB 3.2 Gen 2 Type-C®, Thunderbolt⢠(USB4®) support
1-BattlEye ile alakalı tüm oyunları sildim, aslında bilgisayardaki tüm oyunları sildim. BattlEye klasörleri dahil. Escape from Tarkov yeniden kurup deneyeceğim.
2-Hyper-V ile alakalı tüm söylenenleri yaptım. Çözüm olan yere kadar baktım.
3-Biosu 1030 sürümüne güncelledim.
Oyunu kurup sonuçları yazarım.
İyi akşamlar arkadaşlar, Escape From Tarkov oynarken başıma gelen bu mavi ekran belasından ne yaptıysam kurtulamadım. Belki yardımcı olabilirsiniz diye düşündüm minidump dosyalarım ektedir; https://www.dropbox.com/s/gaecm3mkcryc8jm/Dump.zip?dl=0
www.technopat.net
Yine çözülmezse:
* Windows Güvenliği'ni açın. Aşağıdaki resimde olduğu gibi 2 ayar göreceksiniz.
* Genelde "Çekirdek Modu..." ile başlayan ayarın kapatılması öneriliyor. İlk başta bunu bir kapatın.
* Çözüm sağlamazsa bellek bütünlüğünü de kapatıp deneyin.