Çözüldü i9 13900K sistem oyunlarda mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

Waisman

Megapat
Daha fazla  
Video çektim:
Video
Minidump dosyası:
İndir

Güç kaynağı
Cooler Master MWE V2 80Plus Gold 1250W Full modüler 140mm fan
Not: Bu güç kaynağının fanı dönmüyor. Bozuk olduğu için mi yoksa yük altında mı dönüyor bilmiyorum.

İşlemci sıvı soğutucu:
Arctic Liquid Freezer II - 360 Intel / AMD uyumlu, 360mm

Reddit'deki bu arkadaş benzer bir hata alıyor.
Reddit

• G.Skill 32 GB (2x16 GB) Trident Z5 RGB 7200MHz CL34 DDR5 1.4v
  • ASUS TUF Gaming GeForce rtx® 4090
  • i9 13900K
  • ASUS Prime Z790-A Wi-Fi

Çözüm
BIOS'a gir ve D.OC.P kapat.

Bunları yükle. Sonra test et. Tekrar aynı hata olursa NVIDIA GPU'yu kasadan sök. Intel GPU ile test et.
Bunları yap ve bana bildir gelişmeleri.
Cevap için teşekkür ederim. Bende tam sorunu çözdüğümü yazmak için siteye girdim. Windows 11 kullanıyordum. Windows 10 kurdum, şuan bilgisayar kapanmıyor, ama güç kaynağının fanı halen çalışmıyor. Sorun güç kaynağı değilmiş zaten :D
Yazdıklarınıza gelirsek. Xmp kapalı zaten. Windows kurduktan sonra Armoury Crate'ide kurmuştum. Wifi donanımı var ama kullanmıyorum onun yerine kablolu kullanıyorum. Yine de ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.

@EgeN7 arkadaşım da dün çok ilgilendi. Ona da çok teşekkür ederim.
Ne olur ne olmaz diye. Bir kaç gün geçtikten sonra konu çözüldü diye bildiririm. Şuan tam emin değilim.

Bilgisayarın kapanmasına neden olan sorunu tam olarak bulamadım ama formattan sonra çok şükür bir problem yok.
Evet, yine aynı hata.
Hyper-V hala açık maalesef.

Aşağıdaki çözümü bir dener misiniz?

Yine çözülmezse:

* Windows Güvenliği'ni açın. Aşağıdaki resimde olduğu gibi 2 ayar göreceksiniz.

* Genelde "Çekirdek Modu..." ile başlayan ayarın kapatılması öneriliyor. İlk başta bunu bir kapatın.

* Çözüm sağlamazsa bellek bütünlüğünü de kapatıp deneyin.

Eki Görüntüle 1831106
Hepsini tek tek denedim yine çözüm olmadı.
Minidump

Bu ayarları yüksek tuttuğum için kapanıyor,
Ekran görüntüsü 2023-06-22 002439.png

BIOS'a gir ve D.OC.P kapat.

Bunları yükle. Sonra test et. Tekrar aynı hata olursa NVIDIA GPU'yu kasadan sök. Intel GPU ile test et.
Bunları yap ve bana bildir gelişmeleri.
Cevap için teşekkür ederim. Bende tam sorunu çözdüğümü yazmak için siteye girdim. Windows 11 kullanıyordum. Windows 10 kurdum, şuan bilgisayar kapanmıyor, ama güç kaynağının fanı halen çalışmıyor. Sorun güç kaynağı değilmiş zaten :D
Yazdıklarınıza gelirsek. Xmp kapalı zaten. Windows kurduktan sonra Armoury Crate'ide kurmuştum. Wifi donanımı var ama kullanmıyorum onun yerine kablolu kullanıyorum. Yine de ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.

@EgeN7 arkadaşım da dün çok ilgilendi. Ona da çok teşekkür ederim.
Ne olur ne olmaz diye. Bir kaç gün geçtikten sonra konu çözüldü diye bildiririm. Şuan tam emin değilim.

Bilgisayarın kapanmasına neden olan sorunu tam olarak bulamadım ama formattan sonra çok şükür bir problem yok.

Son düzenleme:
Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı