i9 14900KF 100 derece sıcaklığı düşürmek için tavsiyeler

emirhani

Decapat
Daha fazla  
Merhaba,
Video render amacıyla kasım indirimlerinde sıfırdan bir sistem topladık. MSI E360 model sıvı soğutmayla birlikte çalışan işlemcinin yük altında performans çekirdekleri 100 dereceyi görüyor. 100 derecenin normal olmadığını düşünürsek performans kaybı olmadan nasıl daha düşük sıcaklıklarda çalıştırabilirim.

Sıvı soğutmanın altındaki jelatini kaldırdınız mı? Termal macunu gerektiği kadar kullandınız mı? Sıvı soğutma yerine iyi oturdu mu?

O işlemci maalesef çok fazla throttle oluyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu adamlar nasıl bu kadar soğutmuş

Bilmiyorum açıkçası. İşlemcileri kumtel soba yaptılar resmen. İnsanlar nasıl soğutacağını şaşırdı.
undervolt galiba çözüm olabilir. msi centerda voltaj ayarları var ama nasıl yapıldığını bilmiyorum ve internette nasıl yapıldığını anlamadım. sen ne düşünürsün

Ona bakayım bir. İntel xtu uygulaması var ama detaylı bakmadım voltaj ayarlarına bakmıştım sadece değiştirince kapanmıştı pc.😂

Bu arada biostan voltaj offset ayarlarını değiştirdim 1 kere sıcaklık pek düşmedi ama r23 testinde skoru arttı. Ayarları değiştirip daha fazla test yapıp sıcaklığa etkisi olacak mı bakıcam

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı