i9 9900K hangi işlemciye ile değiştirmeye değer?

ZantiagO

Kilopat
Arkadaşlar daha önce bunun hakkında konular açtım ama cebimden para çıkarmadan, çıksa da en minimum şekilde halletmek istediğim bir şey var. Ben uzun zamandır işlemci konusunda takık durumdayım, oda şu şekilde. Aorus RTX 3060 Ti Master ekran kartı ve 980 Pro SSD var. Ama bunları PCI 4.0'da kullanamıyorum çünkü işlemci ve anakart PCI 3.0. anakart ile işlemciyi satıp AMD kısmına geçmek istiyorum. Anakartım Gigabyte Aorus Z390 Master bunu Gigabyte B550 Aorus Master ile değiştirmeyi düşünüyorum ama işlemci konusunda kararsızım. Sizce hangi işlemciyi tercih etmeliyim? Yayın işiyle de hafiften uğraşma yolundayım. Beni üzmeyecek oyun oynarkende rahat şekilde yayın yapabileceğim bir işlemci önerisine ihtiyacım var. Aklımda Ryzen 7 5800X, Ryzen 7 3700X, Ryzen 5 5600X sizce hangi işlemciyi tercih etmeliyim? Teşekkürler.

Intel Core i9 9900K.
Gigabyte Aorus Z390 Master.
Gigabyte Aorus RTX 3060 Ti Master.
Corsair Vengeance RGB Pro sl 3600MHz CL16.
Cooler Master masterliquit ML360R RGB s
Samsung 980 Pro 250GB SSD.
Samsung 970 EVO Plus 500GB SSD.
FPS Hydro G 750 80+ Gold.

9900K fazlasıyla güçlü bir işlemci. Ekran kartınızın da 3060 Ti olduğunu göze alırsak geçebileceğin işlemciler gözle görülür performans farklı yaratmaz. PCI 4.0'ın da yüksek okuma yazma hızları harici esprisi olmadığına ve o hız farkını günlük hayatta fark edemeyeceğine göre gereksiz masraf olur.

Son düzenleme:
Önerileriniz için teşekkürler. Biraz daha bekleyip piyasanın ve parçaların oturuşmasını bekleyeceğim o zaman. Geçeceksem DDR5 geçerim o zaman. O da ayrı masrafta bakalım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı