i9 9900K PUBG'de Aşırı Isınma Sorunu

CORSAIR RM850x 850W 80+ Gold Tam Modüler
Hmmm. Her şey yolunda görünüyor aslında sıcaklık haricinde. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi belki 9900K işlemciler bu şekilde çalışıyordur. Ben daha önce böyle bir şey duymadım ancak kendisi daha iyi biliyor sanırım bu işlemcinin donanımsal olaylarını.

Kasanızın hava sirkülasyon problemi olabilir mi?

Cooler Master MasterBox MB511 RGB Temperli Cam MidTower Siyah Kasa

kasa olarak yukardaki kasayı kullanıyorum ön blokta işlemci soğutucusunun 3 adet fanı bulunuyor dışardan içeriye hava alıyor üstte 2 adet fan var bunlar içerdeki havayı dışarı atıyor 1 adette egzos fanı var.

ekran kartında çok ısınıyormu? yoksa sadece işlemciye özel bir sıcaklık mı bu? eğer işlemci ise sadece ısınan fanı işlemciye iyice vidaladığından emin ol, termal macun iyice öpsün işlemciyi.

Anlık değerler şu şekilde arkadaşlar.Birde işlemci ile sıvı soğutucu arasına bir vida tutucu gibi birşey yapmışlar ben bunu takmadım daha önceki serilerde böyle birşey yoktu daha doğrusu sonradan gördüm ve kutusuna baktığımda 3 adet var ama 4 ayak var 1 tane yok açılıp kaybolmuş diyecegim imkanı yok bunla alakası olabilir mi?

jg00kn.png

Son düzenleyen: Moderatör:
resimden anladığım işlemci fanın boşta 577 rpm ile çalışıyor. ve değerler normal görünüyor. sen bir de yükte oyundayken işlemci fanın hızına bak. belki fanı bu hıza sabitlemiş olabilirsin. ekran kartında benim başıma gelmişti. %25 sabitlemişim 95 dereceye gelip kapanıyordu

resimden anladığım işlemci fanın boşta 577 rpm ile çalışıyor. ve değerler normal görünüyor. sen bir de yükte oyundayken işlemci fanın hızına bak. belki fanı bu hıza sabitlemiş olabilirsin. ekran kartında benim başıma gelmişti. %25 sabitlemişim 95 dereceye gelip kapanıyordu
Oyunlarda rpm derecesi yükseliyor yarın tekrar söküp bir kontrol edicem başka bir termal macun ile de deneme yapmayı düşünüyorum ama değerler pek normal değil gibi geliyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı