i9 9900K PUBG'de Aşırı Isınma Sorunu

Cooler Master MasterBox MB511 RGB Temperli Cam MidTower Siyah Kasa

kasa olarak yukardaki kasayı kullanıyorum ön blokta işlemci soğutucusunun 3 adet fanı bulunuyor dışardan içeriye hava alıyor üstte 2 adet fan var bunlar içerdeki havayı dışarı atıyor 1 adette egzos fanı var.
Kasa akışı iyi duruyor. Acaba soğutucuyu takarken işlemci üstüne tam oturtmamış olabilir misiniz? Ufak tefek temassızlıklar ısı yükselmesine neden olabiliyor.

i9 9900K ısınma sorunu olan bir işlemci değil, delid yapılmasına da gerek yok, zaten lehimli geliyor fabrikadan.
Fazla voltaj geliyor ya da soğutucu montajında sıkıntı var.
Oyunda belirtilen değerlere çıktığında VCore yani Core Voltage değerini öğrenin ve konuda belirtin.
HWMonitor'un anakart kısmında bulabilirsiniz.

i9 9900K ısınma sorunu olan bir işlemci değil, delid yapılmasına da gerek yok, zaten lehimli geliyor fabrikadan.
Fazla voltaj geliyor ya da soğutucu montajında sıkıntı var.
Oyunda belirtilen değerlere çıktığında VCore yani Core Voltage değerini öğrenin ve konuda belirtin.
HWMonitor'un anakart kısmında bulabilirsiniz.

Buyrun dediğiniz ayarlar.

msi için nette baya kaynak var hatta msi kendi pdf kaynağını oluşturdu belki görmüşsünüzdür onu incelemekte fayda var , bende xi formula z390 var 9900K @5ghz 1,230V ile 68 derece max .
ama sizin kart için baya kaynak var olmadı paylaşıyım sizin için

msi için nette baya kaynak var hatta msi kendi pdf kaynağını oluşturdu belki görmüşsünüzdür onu incelemekte fayda var , bende xi formula z390 var 9900K @5ghz 1,230V ile 68 derece max .
ama sizin kart için baya kaynak var olmadı paylaşıyım sizin için
Açıkcası daha önce hiç oc işlemi veya bu tür bir işlem yapmadım bende son 2 gündür internette araştırma yapıyorum.5 ghz veya 5.2 sabitliyip bir voltaj veriyorlar bunlar hakkında bilginiz varmı.

günlük kullanım için 5,2ghz biraz bu işlemci için fantazik durum . bence 5.1ghz bi derece kabul edilebilir ama 5.2ghz mantıksız sizin en güzel yapacağınız şey 4.8ghz günlük kullanıma düşük voltaj ile sabitlemeniz .

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı