i9 9900K sistemde OBS'nin kasması

ZantiagO

Hectopat
Katılım
13 Eylül 2018
Mesajlar
308
Çözümler
2
İyi günler başımda bir bela var ve gerçekten şaka gibi. Sistemim Gigabyte Aorus 3060 Ti OC - işlemci i9 9900K overclocklu kullanıyorum. Anakartım ASUS TUF Z390 PLUS GAMING-kamera Logitech Streamcam- RAM Corsair Vengeance RGB Pro SL 3600 MHz CL16 2 adet M.2 SSD mevcut sistemde birinde oyunlar kurulu diğerinde Windows'um sıkıntı olmasın diye OBS'de C kuruyorum. Herhangi bir darboğaz olmaması açısından ama OBS'te yayınlarım kasıyor. Oyunda 180FPS alıyorum yayın açtığımda bu değer 90-110 arasına düşünüyor ve acayip şekilde oyun içi görüntüm kasıyor bu kasma yayınada yansıyor. Baş ağrısı ve göz ağrısı yapıyor çok fazla sorun olduğu için ve güzel bir yayında ortaya çıkmıyor internetim TurkNet değerlerini aşağıda paylaşacağım. Upload 6000 veriyorum yayını karttan veriyorum ve gerçekten can sıkmaya başladı bu sorun nasıl çözebilirim nasıl iyileştirebilirim 1660 Ti olan adam benden iyi yayın yapıyor her şeyimi yayına göre dizdim ettim ama şimdi yapamamak gerçekten can sıkıcı sistemi camdan aşağıya atasım geliyor sinirden bir yayın açmak 200FPS'den 90 FPS'ye düşürür mü yayını nasıl kanser bir olay bu? Lütfen bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok güzel olur iftar saati geldi hızlı yazdım moderatör arkadaş yanlışlarım varsa kusura bakmasın.

Değerler.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun ve yayın açıkken MSI Afterburner ile sistem durumunun ekran görüntüsünü atabilir misin? Bir de anakart bios/chipset driverlar güncel değil mi? Windows'u da UEFI kurdun? Ekran kartın da güncel? NVIDIA grafik ayarlarını Max performansa çektin?
 
Oyun ve yayın açıkken MSI Afterburner ile sistem durumunun ekran görüntüsünü atabilir misin? Bir de anakart bios/chipset driverlar güncel değil mi? Windows'u da UEFI kurdun? Ekran kartın da güncel? NVIDIA grafik ayarlarını Max performansa çektin?

Ekran kartım güncel, Bios/Chipset güncel, Windows UEFI ve güncel, grafik ayarların NVIDIA Denetim Masası üzerinden güç tüketimi yüksek performansı tercih et, doku kalitesi ise kaliteydi onu yüksek performans yaptım. Afterburner ile izliyorum ama bir sorun göremedim. Ama şöyle bir şey paylaşmak istiyorum ben yayın dışında 160-200 FPS alıyorum bu oyunda ve kartım 60-62 derece sıcaklıkta yayına giriyorum FPS düşüyor 90-110 atta daha da düşüyor 90 altınıda görüyorum ve kartım 56-58 derece yani yayın dışı Afterburner ile izliyorum aynı yayında izliyorum yine aynı. Beni çıldırtan nokta bu.
 
Sadece oyundayken ve hem oyunda hem de yayın yaparken ekran görüntüsü atar mısın lütfen. Bir de güç kaynağın nedir?


Güç kaynağım bu eski PC'den kalma. Ekran görüntüsüde atarım OBS kurup ayarlayım çekip atarım sinirden sildim.
Sadece oyundayken ve hem oyunda hem de yayın yaparken ekran görüntüsü atar mısın lütfen. Bir de güç kaynağın nedir?

Adsız1 yayın dışı adsız2 yayın içi.
 

Dosya Ekleri

  • Adsız1.png
    Adsız1.png
    2,2 MB · Görüntüleme: 32
  • Adsız2.png
    Adsız2.png
    2,7 MB · Görüntüleme: 32
Son düzenleme:
Bir sorun görünmüyor. By haliyle takılma donma olmaması lazım. Yani fps bu haliyle kalıyorsa 110 seviyesinde nornal diyebiliriz işlemci ve ekran kartı birden fazla işlem yaptığı için aynı anda. Biliyorsunuz normalde yayıncılar yayın i. İçin 2 pc kullanır. Biriyle yayın yaparken diğeriyle oyun oynar. Böylece oyun oynadığı pc de perfornans azalmamış olur. Eğer idarelik bir laptop ya da 2. Pc varsa ucuzundan bir 1080p capture card alıp siz de öyle deneyebilirsiniz. Bunun haricinde bir de yayını karttan değil de işlemciden vermeyi dener misiniz. OBS ayarlarının da doğru olduğundan emin olun youtubeda faydalı bir kaç video vardır mutlaka. Son olarak Monitörünüz kaç hz? Aldığınız fps monitörün fps değerinden yüksek ise Vsync aktif etmeyin bir deneyin. Eğer monitör hz değerinden değerinden daha düşük fps alıyorsanız da manuel olarak Fps i güzel bir değerde sabitleyin.
 
Bir sorun görünmüyor. By haliyle takılma donma olmaması lazım. Yani FPS bu haliyle kalıyorsa 110 seviyesinde nornal diyebiliriz işlemci ve ekran kartı birden fazla işlem yaptığı için aynı anda. Biliyorsunuz normalde yayıncılar yayın i. İçin 2 PC kullanır. Biriyle yayın yaparken diğeriyle oyun oynar. Böylece oyun oynadığı PC de perfornans azalmamış olur. Eğer idarelik bir laptop ya da 2. PC varsa ucuzundan bir 1080p capture Card alıp siz de öyle deneyebilirsiniz. Bunun haricinde bir de yayını karttan değil de işlemciden vermeyi dener misiniz? OBS ayarlarının da doğru olduğundan emin olun YouTube'da faydalı birkaç video vardır mutlaka. Son olarak monitörünüz kaç Hz? Aldığınız FPS monitörün FPS değerinden yüksek ise V-Sync aktif etmeyin bir deneyin. Eğer monitör Hz değerinden değerinden daha düşük FPS alıyorsanız da manuel olarak FPS'i güzel bir değerde sabitleyin.

Birkaç ayar daha yaptım yine FPS düşük ama en azından daha iyi oldu monitör 144Hz, yayını da işlemciden veriyorum artık alışacağız bir şekilde en azından 2. PC alınana kadar. 110-130 arasında bir FPS değeri alıyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı