i9-9900KF overclocksuz 4.8 GHz olur mu?

Cellat006

Hectopat
Selamlar herkese,

Soru ve konu başlıktan ibaret aslında, sistemimi alalı yaklaşık 15 gün oldu ve OCCT üzerinden sürekli olarak gözlemliyorum.

İşlemci sıcaklığı genelde boşta 33-36 derece arası değişiyor. Bu arada belirteyim anlık olarak bazen 40-45 arasına çıkıyor ama saniyelik ve seyrek olarak yaşanan bir durum bu.

Fakat işlemcinin hız kısmına baktığımda 800MHz ile 4.8GHz arası minimum ve maksimum değer aralığı gösteriyor, genellikle de 4.7GHz değerde sürekli inip çıkıyor.

İşlemciye veya diğer hiçbir parçaya overclock yapmadım, sistemi sinerji bilgisayardan geldiği haliyle kullanıyorum.

Sizce bilgisayarın kurulumu yapılırken arkadaş güzellik olması açısından overclock yaparak göndermiş olabilir mi?

Yoksa işlemcinin normal çalışma performansından mı bahsediyoruz?

Bildiğim kadarıyla i9-9900 KF stok durumda 3.6 GHz değere sahip ve yine bildiğim kadarıyla herhangi bir işlemciye overclock yapmadığınızda çarpan kilidi açık olsa bile stok değeri geçmez. Yanlış biliyorsam düzeltmenizi rica ederim.

Şimdiden teşekkürler herkese.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış bilgi. Zaten işlemcinin tek çekirdekte çıkabileceği frekans 5.0 GHz. Tüm çekirdeklerde 4.7-4.8 seviyelerine çıkabiliyor.
Sıcaklık değerleriniz de gayet normal. İyi sosyaller.

Evet ben genelde tüm çekirdeklerde 4.7-4.8 arasındayım, fan ayarlarım alttaki gibi,

CHA1-Egzoz fanı
Cpu- Asus 240 mm Rog Strix LC modeli ve iki fan çoklayıcı ile cpu girişine bağlı tek görünüyor.
Diğer üç CHA ön fanlar ve
CHA 6 soğutma pompası değeri.

Bu fan değerlerinde gördüğüm anlık sıcaklık değerleri resimlerdeki gibi. (OCCT yi yeni açtım)

1584217715943.png

1584217743314.png

1584217792676.png

Değil. Gayet normal bir durum. Rahat olabilirsiniz. 😀

Peki bahsettiğim ısı değerleri ve anlık değişkenler yaşamam seyrekte olsa sıkıntı yaratır mı?
Stres testi yaptığımda 20 dakikalık bir testte ortalama 89 derece civarında gezindi ama anlık maksimum 94 dereceyi gördü, fanlar,pompa falan hepsi otomatik olarak maksimuma çıkmıştı test esnasında.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı