Öncelikle herkese iyi sosyaller dilerim. İlk kez bir forumda bir konu oluşturuyorum. Acemi olmamdan kaynaklı istemeden yanlış bir şey yaptıysam şimdiden özür dilerim.
2 hafta önce mevcut bilgisayar sistemimin çok ısındığını ve RGB destekli bir Full Tower kasa alarak, ilerleyen dönemlerde güncel parçaları değiştirmeyi düşünerek;
-Lian Li Razer Edition 011 Full Tower kasa.
-Razer kunai 6 adet fan.
-Razer hanbo Chroma 360 mm sıvı soğutma.
Aldım. Yeni kasaya montajlarını yaptıktan sonra RGB'lerden ışık alamayıp anakartımın USB sayısının da az olmasından dolayı bilgisayarcımın tavsiyesi üzerine.
-Razer PWM PC fan kontrolcüsü.
-Razer RGB fan fan kontrolcüsü.
-9 pin erkek 4 port dişi USB 2.0 çoklayıcı kart aldım.
Yeni gelen parçaların montajı için tekrar uğraştığımızda Razer Synapse yazılımından hanbo Chroma sıvı soğutucu haricinde tüm parça ve özellikleri kullanıyorum. Fakat sıvı soğutucu ve radyatördeki fanların (RPM voltage sıcaklık vb) hiçbir değeri görünmüyor. Hatta RGB'leri bile farklı yanmakta. 1.5 haftadır bulunduğum şehirde ki bilinen tüm bilgisayarcıları gezdim hepsi girişlerin doğru olduğunu söyleyerek kimse çare bulamadı. En son olarak anakart BIOS güncellemesi yaptım. Fakat bu da işimi çözmedi. Bu hususta yardımlarınızı bekliyorum. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Anakart MSI Mortar Z390M, işlemci i9 9900 KF.