iastor.sys mavi ekran hatası

feritakan_57

Hectopat
Casper i7 bilgisayar sanki intel celeron gibi performans gösteriyor.. Online oyunlarda donma yapıyor ve ses çoğu zaman tekrar ediyor (çiftliyor).. Bazı donmaların sonucunda mavi ekran hatası veriyor.. Sebebi nedir acaba..?
253659201355195119.jpg

Sabit diskinizde hata var gözüküyor Burak beyin dediği gibi, Ek olarak Malwarebyte ile tam bir tarama yapın Ancak Bulunanları silmeyin Sonucu gösterin Ve RST yüklü ise Silip aygıt yöneticisinden depolama aygılarını tek tek kaldırın en son bilgisayar kitlendiğinde bilgisayara reset atıp birkaç saat durumu kontrol edin. HDtune istenilen testleri de tabi ki sonuçlarını paylaşın.

- - - Güncellendi - - -

Sonuç resimlerini gösterin Error scan kısmında (quick işaretlenmeden) Test sonucu ve Healt kısmının resmini paylaşın.

Health kısmında sector hatası verdi.. Resmi aşşağıdaki linke yükledim..

zcOvI0q.jpg

Error scan bölümünü de keşke yapsaydınız demiştim ama Yapmamışsınız. Neyse HDD'nizde bad sectör var Kısa sürede Error scan yapıp dediğim şekilde tabi ki sonucu gösterin ve Sonuç olarak ilerlemiş seviyede ise pek bişey kalmıyacak hdd değişiminden başka ancak fazla ilerlememiş ise LLF yapmanız gerekecek. Bundan dolayı Bu hdd'nizde ki lazım olacak tüm dosyalarınızı başka bir diske yedekleyin.

Error scan bölümünü de keşke yapsaydınız demiştim ama Yapmamışsınız. Neyse HDD'nizde bad sectör var Kısa sürede Error scan yapıp dediğim şekilde tabi ki sonucu gösterin ve Sonuç olarak ilerlemiş seviyede ise pek bişey kalmıyacak hdd değişiminden başka ancak fazla ilerlememiş ise LLF yapmanız gerekecek. Bundan dolayı Bu hdd'nizde ki lazım olacak tüm dosyalarınızı başka bir diske yedekleyin.

Error scan yaptım ama screenshot almadım..

Temiz gösterdi error scan de..

- - - Güncellendi - - -

health kısmı yukardaki paylaştıgım resimde gözüktüğü gibi ama error scan temiz..low level format atınca düzelir mi yani..? hangi programı kullanmam gerek bunun için..?

Error scan yaptım ama screenshot almadım..

Temiz gösterdi error scan de..

- - - Güncellendi - - -

health kısmı yukardaki paylaştıgım resimde gözüktüğü gibi ama error scan temiz..low level format atınca düzelir mi yani..? hangi programı kullanmam gerek bunun için..?
Error scanın Resmini rica edeyim sonra karar veririz neyi kullanacağınıza. Quick işaretlemeden tarama yapacaksınız.

malesef kapatmış..tekrar mı tarama yapalım..
Yok hayır yapmana gerek yok, Eğer sadece 1 hdd var ise bilgisayarda Seagate for dos uygulamasını boot edip HDD yi silin. Sonra yeniden formatlayın.
Yanlız bu işlemi yapmadan önce Yedek alacağınız birşeyler varsa o hdd üzerinde Başka bir belleğe yedekleyin silineceğinden dolayı. Eğer For dos uygulamasını yapamaz isen Hirenboot cd indirip onunla seagate aracı ile de yapabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yok hayır yapmana gerek yok, Eğer sadece 1 hdd var ise bilgisayarda Seagate for dos uygulamasını boot edip HDD yi silin. Sonra yeniden formatlayın.
Yanlız bu işlemi yapmadan önce Yedek alacağınız birşeyler varsa o hdd üzerinde Başka bir belleğe yedekleyin silineceğinden dolayı. Eğer For dos uygulamasını yapamaz isen Hirenboot cd indirip onunla seagate aracı ile de yapabilirsiniz.
Nasıl yapacağımı daha ayrıntılı yazarmısınız. Bu arada kusura bakmayın geç yazdım çünkü forumdan ceza yemişim farketmeden.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı