iastor.sys mavi ekran hatası

feritakan_57

Hectopat
Casper i7 bilgisayar sanki intel celeron gibi performans gösteriyor.. Online oyunlarda donma yapıyor ve ses çoğu zaman tekrar ediyor (çiftliyor).. Bazı donmaların sonucunda mavi ekran hatası veriyor.. Sebebi nedir acaba..?

Tamam yapmaya çalışim sonucu paylaşırım. Teşekkür ederim.

- - - Güncellendi - - -

ö.d Ama daha açık nasıl anlatabilirim Hiren boot indir cd ye yaz ,Biosdan format atar gibi cd yi boot et, Seagate wizard aracını bul çalıştır ,Wipe disc tıkla bu kadar.
Anlamıyorum neden sürekli ceza geliyor sanki türk dil kurumuna mesaj yazıyorum. Argo bişe de yazmadım ki. Murat kardeşim dediğin gibi seagate wizard a tıkladım boot edip 'to use the product , at least one seagate or maxtor device should installed in your system. You can purchase an upgrade to Acronis True Image Home edition by visiting www.acronis.com/seagate or by clicking on the Powered by Acronis logos that appear in the task wizards of the windows application' diye bi hata verdi. Low Level Format denedim o zaman da error format falan dedi.

Söylediğiniz Uyarının Dediğim şekilde yapmış olsanız almıyacaktınız Çünkü siz masaüstünden indirip kurmuşsunuz Hataya göre öyle yada direk sitesindeki dos'u boot etmişsiniz. Hiren boot cd ile dediğim seagate aracından yapsaydınız bu uyarıyı almazdınız.
İsterseniz Teamwiever ile bağlanıp Usb belleğiniz var ise boot edeyim veya Boş cd/dvd Varsa Daha iyi olur elinizin altında bir sürü aracınız olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hiren Boot cd 15.2 yi indirdim. Yaklaşık 600 mb bir klasör içerisinde BurnCDCC uygulamasına tıkladım. Cd ye yazdı o uygulamaya tıklayınca. Daha sonra Bios tan dediğiniz gibi Seagate Wizard a tıkladım ve dediğim hatayı aldım. Hatayı aldıktan sonra tekrar pc i açmak istedim ama bu defa windows u görmedi bende orjinal cd ile format attım. Formattan sonra 2 bölme olan HDD şimdi sadece C den oluşuyor.

- - - Güncellendi - - -

Buradaki Wipe disce tıklayıp HDD nii seçip ileri diyecektiniz ve Bir uyarı vermemesi lazımdı. O uyarı Ürünün kısıtlı olduğunu bildiriyor ama o hatayı vermemesi lazımdı birçok pc yaptırdım o uyarıyı vermemişti. Çoğunlukla yanlış yerleri karıştırıyorsunuz,Boot etmeye kadar herşeyi doğru yapmışsın Ancak ya Seçtiğin program yanlış program çünkü 2 aracı var Hiren boot da yada Doğru aracı seçip Başka bir Şıkka tıkladın.

Sendeki uyarıyı alınca İşleme devam ediyor çoğunlukla, Ancak limit koyduğu için yarım bırakıyor işlemi. Ondan dolayı haliyle sistem dosyalarını bozmuş oluyor ve hdd mbr kayıtlarını vs.. de bozmuş oluyor Dediklerin normal bişey.

Hatayı resimli anlatın ve nerelere tıkladığınızı Resimli gösterin.
http://knowledge.seagate.com/articles/en_US/FAQ/205971en
Burada ki resimlerden Nasıl yapılacağını görebilirsin.

Benim anlamadığım Toshiba HDD ye neden seagate disc wizard kuruyorum. Yüklerken yine dediğim hatayı verdi.

Benim anlamadığım Toshiba HDD ye neden seagate disc wizard kuruyorum. Yüklerken yine dediğim hatayı verdi.

Neyse Ben Uyumlu olur diye Denettiriyodum, Çünkü kendi ürettiği bir araç yok Onun için Darik's Boot Seçip Yapman lazım. Kullanmasını bilmiyorsan Anlatırım Silme biçimini Method: Dod 5220.22 Seçip Yapacaksın.
Eğer Bilgisayarında Bir adet HDD var ise USB bellek vs bişey yok ise Bu ekran da dod yazman yeterli.

Anladığım kadarıyla bu işlem hdd i sıfırlamak için. HDD deki bad sector leri düzeltir mi?

- - - Güncellendi - - -

KillDisk kullanın.
Bu program da HDD i sıfırlamak için değil mi? Benim HDD deki sorunları çözer mi ki?

Anladığım kadarıyla bu işlem hdd i sıfırlamak için. HDD deki bad sector leri düzeltir mi?

Boşa vermiyoruz heralde Düzeltmek için veriyoruz Anlamadığın yerleri sor dikkatli yap ondan sonra işlem sırasında hata çıkmaz ise Düzelecektir.

Evet HDD i sıfırlamak için.
Murat5038 Bunu yazmış.
( Buradaki Wipe disce tıklayıp HDD nii seçip ileri diyecektiniz ve Bir uyarı vermemesi lazımdı. )
Wipe disce yapınca HDD i sıfırlıyorsun.
Onun için ben'de KillDisk önerdim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…