İç mimarlık ve çevre tasarımı okunur mu?

zeraxrd

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, 12. sınıf öğrencisiyim YKS24'te bu zamana kadar hedefsiz geldim. Çevremde tanıştığım birkaç kişi ve ilgimi çekmesi üzerine bu bölümü son aylarda kafama tutturdum. Çok ders çalışan birisi değilim Türkçe netlerim 15-23 net arası, sosyal netlerim 7-10 arası. 5 aylık bir kampda kendimi bu netlerde yukarı çıkarabileceğimi düşünüyorum. İşin aslı bu bölümü okumuş olanlar var ise bölüm hakkında yardımcı olabilirler mi? İş imkanı bulabilir miyim? Okumaya değer bir bölüm mü? Zorluğu nedir? Kolay yolu nedir? Ders çalışmayı da pek sevmeyen birisiyim, kitap yüzü açamıyorum. Aslında derslere nereden başlayacağımı bilmiyorum. Dershanede ki hocalarım ile de görüşüyorum fakat tam olarak kendimi anlatamadığım için çözüm bulamıyorum. Ders çalışmaya başlama yönünden de yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. İyi sosyaller 🫶

Son düzenleyen: Moderatör:
Mimarlık, mühendislik gibi bölümlerde eğer ülkenin en iyi okullarında okumuyorsan ya girişimci bir zekaya ve imkanlara sahip olacaksın ya da(kimsenin mesleğine hakaret etmiyorum, eve ekmek getiren her meslek kutsaldır) sana çay getiren elemanla aynı maaşı almayı içine sindireceksin. Ha en iyi bölümleri kazansan bile başlayacağın maaş asgarinin bir tık üstü olacak ve bu işi bulman bile zor olacak çünkü mimarlık sektörü doymuş vaziyette. Eğer maddi kaygıların çok yoksa, ailene bakmak zorunda değilsen, evlilik diye tutturan bir sevgilin yoksa veya öyle bir planın kısa vadede yoksa buyur oku. Ha bence ders çalışmayı sevmeyen birisinin üniversite okuması saçmalık onun yerine bir kaç ay zorla kendini lise KPSS'sine gir memur ol salla kafayı al maaşı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı