İçimdeki nedenini bilmediğim can sıkıntısı

Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 3 gün önce yavaş yavaş içimde bir ağırlık oluşmaya başladı. Hatta bazen nefes alamıyormuş gibi oluyorum. Birden derin nefes alıp hızlıca verdiğim oluyor. Ama bunu ben değil istem dışı beynim yapıyor. Kafamı dağıtmak için müzik dinliyorum arkada da oyun oynuyorum. Oyuna dalıyorum, müzik kötüyse bir anda içime ağırlık çöküyor onun şokuyla bir anda kendime gelip hemen müziği kapatıyorum. Film, dizi izlerken dalıyorum ve oradaki oyuncuya empati kuruyorum durumu kötüyse onun halini düşünüyorum ve gene bir anda içimde ağırlaşma gibi şeyler oluyor. Günden güne şiddeti artıyormuş gibi oluyor. İnsanlara bu durumumdan bahsetsem de ellerinden bir şey gelmiyor.

Birkaç gün önce Amerika'da yaşamak, orada çalışmak gibi şeyler düşünüyordum. İnternet'ten videolar izliyorum. Hatta durduk yere oraya gitsem ne yaparım gibisinden düşünmeye başlıyorum. Sorularıma cevap bulamıyorum ve o soruların, soru işaretlerinin oluşturduğu ağırlık daha da bunaltıyor. İşin garibi kendi bilincimle düşünmüyorum. Bu istem dışı oluyor. Gelecek kaygısı mıdır bilemedim. Kime söylesem geç bu hayalleri gibisinden şeyler söylüyorlar ve tabii sonra o da üzüntüye sebep oluyor. Ama bu iş konusunda ciddiyim.

İnsanların dediklerine alınır oldum. Bir an önce umursamadığım şeyler çok gözüme batıyor.

Arkadaşlarım beni satar gibi hareketleri oluyor. Yapacağım, edeceğim diyorlar ama yapmıyorlar bile. En çok oyunda görüşüyoruz. Yaptıkları hareketler son günlerde çok gözüme batmaya başladı. Bunalma sorunları başladığından beri insanların beni ektiğini, salladığını düşünüyorum. Eğer ki içimizde varsa böyle küçük ama insanı delirten sorunları yenen yazabilirse çok sevinirim.

Bana da yeni yeni olmaya başladı ve durduramıyorum. Korona yüzünden evde kaldığımız günlerde başladı:D
 
Benim yaptığım gibi içinize atmayın hocam. Depresyon da bir hastalık ve ilerleyince kronikleşiyor. Bence yol yakınken tıbbi destek alın. Ayrıca olumlama telkinini öneririm. Bir nebze rahatlatıyor.
 
Umarım yakında düzelir. Yoksa gidebilirim doktora. biraz önce eve yeni geldim. Şuanlık yok ama yarın gene gelecek biliyorum.
 
Umarım yakında düzelir yoksa gidebilirim biraz önce eve yeni geldim. Şu anlık yok ama yarın gene gelecek biliyorum.

Buradaki kişilerin tavsiyelerinin geçici olduğunu düşünüyorum ve sizinki bir psikolojik sorun o yüzden bunun çözümünü en iyi uzmanlar bilir, vakit kaybetmeden gidin bence.
 
Merhaba arkadaşlar, buyurun konuya:
 
Dostum tam olarak dediklerini anlıyorum. Ortalama 9 senedir belli ilaçları kullanıyorum psikiyatri önerisi ile. Bu genelde küçük yaşta farkındalık adı altında başlar, ve hayatının sonuna kadar taşıyacağın 'minör depresyon' olarak kafanda kalır. Seni hep bekler. Hep gölgen gibidir. Herkesin mutlu olduğu bir ortamda seni derinlere daldırır, gülmen gerekirken her şey boğazına düğümlenir. Bazen de panik atak ile birlikte gelir. O zaman çekilmez olur...
Çok çaresiz duruma geldiğinde plan yapmayı bırakman ve akışına göre devam etmen gerekir.Psikolojik olarak seni bunaltan şeylerden uzak durmanı ve geleceği kafana takmamayı öğrenmelisin. Bizim gibilerin başka bir kurtuluşu yok sanırım... Yani bunu ben demiyorum 23 senedir peşimde olan o gölgem diyor.
 
İnsan duygularıyla yaşayan, zihniyle karar veren bir canlıdır. Negatif duygular ise oldukça şiddetli hissedilir ve insan bundan beslenir. Evet, duygular insanı besler.

Umutsuzluk, başaramama korkusu, kendini sevememe, kendine güvenmeme, parasızlık, imkansızlık, birilerinin bir şeylere çaba sarf etmeden hemen ulaşabiliyor olduğunu görmek. Bunlar hep insanı yıpratır.

Yine de her şeye rağmen umut vardır. Yapmayı en sevdiğimiz şeyleri yapalım. Ama sorumluluklardan da kaçmayalım. Daha neşeli müzik de dinleyelim, ağlayalım ve kahkaha atalım. Sınırlamayalım ruhumuzu. Zaman akıp gidiyor. İstesek de istemesek de ölüyoruz. Ruhunuz solmasın forumdaşlarım.
 
Adam soru sormuş sen ne alaka diyorsun. Pozitif olman gerekmez mi? Gerçi ruh haline göre değişir cevapların o ayrı. Alınma can sıkıntın var pozitif düşünmen lazım. İnsanlarla fazla uğraşırsan can sıkıntın olur normal. Kedi evlat edinebilirsin.
 

Geri
Yukarı